Den internationale handicapdag fejret i Handicaporganisationernes Hus
04. december 2019

Den internationale handicapdag fejret i Handicaporganisationernes Hus

3. december var den internationale handicapdag, og dagen blev markeret i Handicaporganisationernes Hus – og i socialministeriet.

Thorkild Olesen og Christian Degn.Den internationale handicapdag den 3. december blev markeret landet over med forskellige begivenheder. En af dem var i Handicaporganisationernes Hus, hvor Danske Handicaporganisationer (DH) stod bag en fejring med budskabet om, at flere børn og unge med handicap skal med i fællesskaber.

Det var et emne, som DHs formand Thorkild Olesen bragte op i sin indledende tale, hvor han betonede, hvor vigtigt det er at være en del af et fællesskab. Og samtidig bekymrede han sig over, at for mange børn og unge med handicap ikke føler sig som del af et fællesskab.

Christian Degn og Lova Rose Røhrmann HeickTv-værten Christian Degn bandt arrangementet sammen, hvor der også var musikalsk indslag af Lova Rose Røhrmann Heick og besøg af tvillingerne Pelle og Maise, der er kendt fra DRs Ramasjang, hvor de i en serie fortæller om deres hverdag med handicap. Maise har Muskelsvind og er træt af, at folk kigger på hendes kørestol.

Den radikale leder Morten Østergaard sluttede arrangementet af med blandt andet at fortælle, hvordan en dagligdag med hans radikale kollega Kristian Heegaard, der sidder i kørestol, har været med til at få øjnene op for de udfordringer, der er som kørestolsbruger.

Ny handicappris

I anledning af den internationale handicapdag uddelte socialminister Astrid Krag for første gang Handicapprisen. Den gik til tre organisationer, der har gjort en særlig indsats for inklusion af mennesker med handicap: Danske Handicaporganisationer (DH), Sammenslutningen af Unge med Handicap (SUMH) og Operation Dagsværk (OD).

De modtager prisen for indsatsen i forbindelse med dette års Operation Dagsværk-kampagne. Prisen blev overrakt ved en begivenhed i ministeriet, hvor CP Danmark var repræsenteret af næstformand Mads Witt Demant og direktør Mogens Wiederholt.

Mads Witt Demant og Astrid Krag.

CP Danmarks næstformand Mads Witt Demant og socialminister Astrid Krag.

Sidst opdateret:
Gå til top Top