Familiedagen flyttede til Pindstrup Centret
30. oktober 2019

Familiedagen flyttede til Pindstrup Centret

Efter 10 succesfulde år, hvor CP Danmark i samarbejde med Elsass Fonden har holdt årlige familiedage i fondens flotte lokaler i Charlottenlund, blev det sidste år aftalt, at familiedagen i 2019 skulle holdes i Jylland.

Familiedag.Det blev den i lørdags, hvor den selvejende institution Pindstrup Centret ved Ryomgård på Djursland var en perfekt ramme. Med overskriften ’Hjælp – vi har en teenager i huset’ havde årets familiedag fokus på de unge teenagere (12-15 årige) med cerebral parese.

Og netop den tidlige teenagealder var valgt med håbet om, at både forældre og de unge kunne bruge nogle af de gode snakke fra dagen som erfaringsgrundlag, når udfordringerne måske senere for alvor spidser til.

Hvad sker der?

Mange forældre har svært ved at forstå, hvad der sker, når deres børn er ved at frigøre sig. På samme måde kan det være svært for den unge at blive voksen – ikke mindst, når man stadig er afhængig af, at ens mor eller far er med til mange ungdomsaktiviteter.

Derfor blev både de unges og forældrenes udfordringer i overgangen til teenagealderen taget under lup med tanke på, at teenagealderen kan være særligt udfordrende, når man har et handicap. Nu skal dagens oplevelser lige nå at bundfælle sig, men det er håbet, at forskellige ting er faldet på plads ved at italesætte udfordringerne.

Aktiviteter og gode snakke

Familiedag.Dagen igennem var der programsat forskellige aktiviteter, som vi kender fra de tidligere familiedage. I år dog opdelt i tre grupper: Forældre/teenagere/søskende.

Ud fra betragtningen om at 3½ time på skolebænken en lørdag nok ikke ville være det mest motiverende for de unge, startede familieweekendens teenagere med at blive ’varmet’ godt op med forskellige fysiske aktiviteter og lege, så de blev mere trygge ved hinanden.

Den opgave var lagt i hænderne på Elsass Fondens psykolog, Sofie Ejlersen, og Peter Kock Hansen fra Parasport Danmark, der til de gode snakke senere også fik hjælp af de to unge CP-rollemodeller, Maja Grosser og Peter Holm.

Familiedag.Forældregruppens oplæg stod CP Danmarks psykolog, Klaus Christensen, for i samarbejde med forældreparret Patricia og Lasse Mønster fra Aarhus, der lagde op til dialog og bidrog med deres erfaringer som forældre til flere teenagere.

Alt imens de mindre søskende hyggede sig med spil og hygge i centrets værkstedsgård, hvor medarbejdere og yderligere tre unge gjorde sit til, at det blev en god dag for alle. I alt 15 familier deltog med tilsammen 75 personer.

Sidst opdateret:
Gå til top Top