Ny pårørendeundersøgelse
01. maj 2024

Ny undersøgelse: Pårørende er i fare for at brænde ud.

En ny undersøgelse, foretaget af Danske Patienter, VIVE og Trygfonden afdækker pårørendes trivsel. Desværre viser den – ikke overraskende - at pårørende ofte er under stor belastning, og at de er i fare for at brænde ud. Tilmed føler flere at de bliver anset som en ressource i mødet med det offentlige system – i stedet for at blive aflastet og afhjulpet.

 

I CP Danmark er vi ofte i kontakt med pårørende, som står med et kæmpe ansvar. De jonglerer med mange og forskelligartede opgaver – sideløbende med et travlt arbejds- og familieliv.I CP Danmark er vi ofte i kontakt med pårørende, som står med et kæmpe ansvar. De jonglerer med mange og forskelligartede opgaver – sideløbende med et travlt arbejds- og familieliv, men de får ingen hjælp eller støtte.

 

Det kalder på bedre støtte og et sikkerhedsnet for de pårørende!

Derfor er CP Danmark en del af Pårørendeinitiativet sammen med 26 andre organisationer, som arbejder for at sikre pårørendes rettigheder og få dem indskrevet i loven. Det opfordrede vi til i et åbent fælles brev til Folketingets sundheds-, psykiatri-, social- og ældreordførere tidligere i år, og det ser ud til, at det blev grebet på Christiansborg, hvor der senere på måneden er forespørgselsdebat om emnet.


Se undersøgelsen her

 

Gå til top Top