Palle Simonsen lægger navn til ny vej
27. november 2017

Palle Simonsen lægger navn til ny vej

Søndag var en stor dag for den tidligere socialminister Palle Simonsen – og ikke mindst hans familie, venner og gode kolleger – der sammen med borgmester Hans Toft var samlet for at navngive en ny vej i Gentofte – Palle Simonsens Vej.

Den nu afdøde politiske kæmpe med det store bankende hjerte for de svageste i samfundet, var fuldt fortjent blevet valgt til at lægge navn til den nye vej i området, der fører til de specialiserede sociale institutioner og bo- og dagtilbud til børn og voksne med handicap og særlige behov. På den måde ønskede kommunalbestyrelsen i Gentofte at ære Palle Simonsens indsats gennem et langt liv. Den ny vej ligger i området ved Bank-Mikkelsens Vej, hvis navn er knyttet til den tidligere og meget kendte forsorgschef N. E. Bank-Mikkelsen.

Formand for Jonstrupvang Bebyggelsen
I Spastikerforeningen har vi et særligt godt forhold til Palle Simonsen, der var Jonstrupvang Bebyggelsens første formand, og som i 1977 - samme år som Jonstrupvang officielt blev indviet – blev valgt til Spastikerforeningens hovedbestyrelse. Palle Simonsen, der også dengang var medlem af Folketinget og formand for socialudvalget, blev senere socialminister og finansminister.

Palle Simonsen, der døde i 2014 i en alder af 80 år, besad et stort socialt engagement og var i mange år formand for Det Centrale Handicapråd, Center for Ligebehandling af Handicappede og for Socialforskningsinstituttet. Tillidsposter, som er en væsentlig del af forklaringen på, hvorfor Gentofte Kommune valgte at hædre Palle Simonsen ved at opkalde en vej i hans navn.

Foto:
Palle Simonsens enke, Kirsten var sammen med døtrene Rikke, Mette og Lene samt borgmester Hans Toft, med til at afsløre den nye vej - Palle Simonsens Vej - i Gentofte.

Sidst opdateret:
Gå til top Top