Friluftsliv skal være en naturlig del af hverdagen
14. februar 2017

Friluftsliv skal være en naturlig del af hverdagen

Naturen har en positiv effekt på menneskers sociale, fysiske og mentale sundhed. Men det er langt fra alle, der har mulighed for at komme udenfor og nyde den. Det vil et nyt projekt gøre op med.

Kunne du tænke dig, at der kom flere gode naturoplevelser for mennesker med fysisk handicap? Hvis ja - så er det nu, du skal slå til.

Et nyt, stort projekt har nemlig sat sig for at undersøge og nedbryde de barrierer, der forhindrer mange i at komme ud i naturen og nyde friluftslivets glæder. Ved at være med i projektet, der blev lanceret i slutningen af januar ved to møder på Sjælland og i Jylland, kan du være med til at påvirke, hvad der fremover skal ske.

Projektet er et samarbejde mellem Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning, Statens Institut for Folkesundhed, Statens Byggeforskningsinstitut, Active Living (SDU) og Handicapidrættens Videnscenter og støttet af Bevica Fonden, 15. Juni Fonden, Friluftsrådet, Naturstyrelsen og Den Sociale Naturpulje.

Vær med i udviklingen

Det, som du melder dig til, er blandt andet et fokus-interview i marts og et mere dybdegående interview i april omkring dine ønsker og behov for at komme ud i naturen.

Alle fra hele landet er naturligvis velkomne til at være med, men som en del af projektet er det planen at etablere et bevægelseslaboratorium i Arboretet i Hørsholm. Laboratoriet skal fungere som en evidensbaseret platform, hvor man i fællesskab med mennesker med bevægelseshandicap kan afprøve forskellige praktiske og designmæssige løsninger.

Mål og vision

Projektets målsætning er at mennesker med bevægelseshandicap får flere muligheder for sundhedsfremmende naturoplevelser og dermed et mere aktivt friluftsliv med en masse fysisk aktivitet og socialt samvær.

Visionen er, at den viden og erfaring, der kommer ud af projektet, bliver formidlet til en bred vifte af relevante aktører og dermed aktivt bliver brugt i hele landet. Ønsket er, at sundhedsfremmende natur- og friluftsliv bliver en integreret del af hverdagen for folk med bevægelseshandicap.

 

Sidst opdateret:
Gå til top Top