Forløbsprogram for børn og unge med svær cerebral parese
03. november 2017

Forløbsprogram for børn og unge med svær cerebral parese

Socialstyrelsen har besluttet, at der skal udarbejdes en forløbsbeskrivelse for målgruppen børn og unge med svær cerebral parese. Spastikerforeningen ønsker, at neuropsykologisk udredning kommer med i beskrivelsen.

En forløbsbeskrivelse er en overordnet beskrivelse af et samlet og koordineret forløb for børn og unge med cerebral parese. Forløbsbeskrivelsen er ikke en endelig og absolut facitliste, men en grundig beskrivelse af, hvad et godt forløb gennem systemet er for et barn/ung med CP.

Sammenhængen og koordinationen mellem den regionale og den kommunale indsats på området har efter Spastikerforeningens opfattelse langt fra været optimal.

Derfor rettede Spastikerforeningen tidligere på året henvendelse til Sundhedsstyrelsen sammen med Dansk Neuropædiatrisk Selskab (DNPS).

Formålet var at få skabt et forløbsprogram for børn og unge med cerebral parese – herunder obligatorisk tilbud om neuropsykologisk udredning.

- Beslutningen opfylder et stort og langvarigt ønske fra Spastikerforeningen, og jeg forventer mig meget af det kommende arbejde. Forhåbentlig vil vi kunne få fokus på hele udredningsproblematikken, børn og unge med kommunikationsvanskeligheder og en række andre vigtige temaer, siger Spastikerforeningens landsformand Lone Møller.

Sidst opdateret:
Gå til top Top