Forældrepakker fra Spastikerforeningen på landets børneambulatorier
25. april 2017

Forældrepakker fra Spastikerforeningen på landets børneambulatorier

For at hjælpe forældre til børn med cerebral parese så tidligt som muligt har Spastikerforeningen udviklet forældrepakker, som børneambulatorierne kan give til forældrene.

Marianne Fur, sygeplejerske og Helle Smedegaard, overlæge, fra børneambulatoriet i Randers.Alle børneambulatorier i Danmark, der behandler børn og unge med cerebral parese, får i disse uger besøg af Spastikerforeningen.

Jorunn Lande Messel fra sekretariatet er på rundtur med en forældrepakke, som er målrettet forældre til et nydiagnosticeret barn med cerebral parese.

Forældrepakken består af fem nye pjecer og en børnebog skrevet af Emilie Westergaard Iversen på 14 år, der selv har cerebral parese.

Forældrepakken vil fremover blive udleveret af læger, sygeplejersker og/eller ergo-og fysioterapeuter til forældre.

- Jo før forældrene til et barn med cerebral parese får viden om diagnosen, jo bedre kan de tage hånd om barnet og den nye situation, de er i. Derfor er det vigtigt, at vi er ude på børneambulatorierne med vores forældrepakker, så forældrene kan få den vigtige viden med hjem, når diagnosen er stillet, siger Spastikerforeningens direktør, Mogens Wiederholt, om baggrunden for det nye tiltag.

Indtil videre har Spastikerforeningen besøgt børneambulatorierne i Aalborg, Randers og Viborg, der har taget rigtig godt i mod forældrepakken, blandt andre Marianne Fur, sygeplejerske, og Helle Smedegaard, overlæge, fra børneambulatoriet i Randers. Nu fortsætter turnéen til resten af Jylland, Fyn og Sjælland.

De fem pjecer i forældrepakken kan bestilles her.

”Barn med cerebral parese”

”God skolegang med cerebral parese”

”Jeg er her også! Søskende til et barn med cerebral parese”

”Kognitive vanskeligheder - den ikke-synlige del af cerebral parese”

”Lov og ret - hvilken hjælp kan I få?”

Sidst opdateret:
Gå til top Top