Sus i sejlet på flyvepladsen

Årets Jonstrupvang-skovtur bød på de tre f’er: Fart, frisk luft og frikadeller!

Jonstrupvang skovturTekst og foto: Frands Havaleschka

Hvad skal der ske? Hvor skal vi hen? Hvad skal vi lave? Gætterierne var mange og spændingen stor blandt Jonstrupvang Bebyggelsens beboere og medarbejdere forud for den årlige skovtur i september. I øvrigt en af rigtig mange aktiviteter der hvert år gør livet lidt sjovere for alle.

At skovturen i år gik til et sted i lokalområdet, vidste alle dog godt. Men hvor? Det fandt de ud af klokken godt 10.30, hvor et større optog af kørestole og hjælpere med Jonstrupvangs forstander, Kim Frederiksen, i spidsen med den vigtige kaffe/te-sækkevogn entrerede Flyvestation Værløses gamle landingsbane.

Her skulle de stifte bekendtskab med Jonstrupvangs hemmelige nyerhvervelse, en flot blå blokart med hjul og sejl, der kunne skyde en anseelig fart hen over landingsbanen. Og der var masser af plads at boltre sig på.

Den 3.000 meter lange landingsbane, der er 50 meter bred og på det tykkeste sted rager 8 meter ned i jorden, virkede nærmest uendelig stor.

Kø på startbanen

Mange af beboerne havde mod på at prøve en tur, så der dannede sig hurtigt en lille prøveturs-kø på startbanen. For at medarbejderne også kunne få muligheden for at mærke suset, og samtidig dygtiggøre sig som chauffør på blokarten, var der stillet yderligere to mindre maskiner til rådighed, alt imens andre beboere fornøjede sig med drageflyvning og hygge. Vinden var faktisk ganske fin til det hele. Ikke for meget og ikke for lidt.

Jonstrupvang skovturDen nye sejlbåd på hjul, der meget naturligt havde fået navnet Jonstrupvang, er indrettet således, at der kan sidde to ved siden af hinanden. Så selv om den ene person ikke er i stand til at håndtere fartmaskinen, så kan man sagtens få en sjov tur alligevel, vel at mærke hvis det andet sæde er bemandet med en, der kan. Kundskaben består i at hive i et skøde, styre blokarten og sørge for at holde den oppe i vinden.

Uden mad og drikke…

Senere, da sulten var begyndt at melde sig, blev kursen sat mod en af de mange hangarer i området. Her blev beboere og medarbejdere gruppevis beværtet med skovtursmenuen, der bestod af det gode gamle hit: Frikadeller med kold kartoffelsalat, efterfulgt af kaffe/te og hjemmebagt kage.

Jo, jo, selv om der var optræk til lidt regn, så blev det en god dag, som forstander Kim Frederiksen var meget tilfreds med:

- Målet var at introducere beboerne og medarbejderne for de muligheder, som blokarten giver os, og det lykkedes til fulde. Nu står blokarten i hangaren nede på flyvepladsen, og den kommer vi til at bruge rigtig tit, forudser Kim Frederiksen, der også har planer om – i samarbejde med andre aktører – at tilbyde flere handicaptilgængelige friluftsaktiviteter i området.

Jonstrupvang skovtur

Sidst opdateret:
Gå til top Top