Endelig én af flokken

Det kræver mod og styrke at kaste sig ud i noget nyt. Det krævede det også af Christina B. Pedersen, da hun i 2019 startede på efterskole. En beslutning hun aldrig har fortrudt.

Christina.Af Stine Skovdal Holm

Det var med sommerfugle i maven, at Christina ankom til Hardsyssel Efterskole den første skoledag tilbage i august 2019. Forud var gået mange tanker og spekulationer omkring livet på efterskolen. Hvordan skulle hverdagen forløbe? Hvem skulle hun dele værelse med? Hvordan bliver dagsrytmen på skolen?

Helt normale spekulationer for enhver ny efterskoleelev, men for Christinas vedkommende forstærket af det faktum, at hun har cerebral parese og sidder i kørestol. Forud var gået ni år i den almene folkeskole, som havde efterladt Christina med en følelse af at være i vejen og ofte stå uden for fællesskabet.

Det var derfor med lige dele forventning og bekymring, at Christina så frem mod et helt nyt kapitel – ville det blive som før, eller ville det blive en helt ny start?

Efterskolen blev et nyt kapitel

Christina er meget struktureret og har brug for at kende hverdagen. Af den grund havde hun også benyttet muligheden for at besøge skolen af fl ere omgange forud for skolestart. Først for at vurdere, om det nu også var den rette skole for hende. Og da først beslutningen var taget, for at få styr på alle de praktiske ting og få indblik i hverdagen.

Og hvordan gik det så? Hvordan blev mødet med en helt ny hverdag og mødet med værelseskammeraten og syslet?

- Det var sjovt. Og også lidt underligt. Jeg kan huske, at jeg kneb mig selv i armen og sagde ’Hov, nu er det nuStarten på et nyt kapitel’. Alle mine tanker og bekymringer forud for starten faldt til ro, og jeg kunne straks mærke, at her kunne jeg være mig selv, og at hverdagen kunne lade sig gøre, fortæller Christina og fortsætter: - Pigerne på mit syssel er super søde, og vi har det super hyggeligt sammen. De er altid klar til at give en hjælpende hånd.

Når Christina ser tilbage på året på Hardsyssel, er hun ikke i tvivl om, hvad der har været det bedste:

- Det er helt sikkert fællesskabet. At alle giver plads og giver en hjælpende hånd. Det er super fedt!

Kort om Christina

Christina B. Pedersen er 17 år og tog 10. klasse på Hardsyssel Efterskole. Her i august 2020 starter hun i 1. g. på Holstebro Gymnasium. Hun valgte i første omgang Hardsyssel, fordi hendes mor tidligere havde gået på skolen.

Sidst opdateret:
Gå til top Top