En helt særlig familie – En podcast om livet med cerebral parese

Særafsnit: At blive ældre med CP

CP Danmark, 25. maj, 2023


I dette særafsnit af Cp Danmarks podcast ’En helt særlig familie’ kan du høre om overgangen fra ung til voksen. Ud fra et CP- og pårørendeperspektiv inviterer værterne, Sigrid og Julie, to fagprofessionelle ind til en snak om at være ung og indtræde i voksenlivet med cerebral parese. 

I studiet har værterne, Julie og Sigrid, besøg af Anne Rasmussen, overlæge på Regionshospitalet Hammel Neurocenter, samt Malene Gerd Petersen, specialpædagogisk konsulent, med mange års erfaring i at vejlede familier med handicap.


For mange pårørende kræver det et aktivt samvær med andre søskende at få et sprog for de unikke erfaringer. For forældre kan der være en svær udvikling i gradvist at fralægge sig mere og mere ansvar i den unges overgang til voksenalderen. Men hvordan er det at indtræde i voksenlivet med cerebral parese? Hvad betyder det for mødet med sundhedssystemet? Er der tilgange, som kan give håb?

Bliv klogere på den store mængde af viden om cerebral parese, der specielt i disse år sættes i spil på måder, der kan komme den enkelte og rigtig mange pårørende til gode. 

 

Lyt med her på siden, eller find "En helt særlig familie" dér, hvor du lytter til podcasts. 

 


Medvirkende: Julie Brahe Hansen, Sigrid Stilling Netteberg, Anne Rasmussen og Malene Gerd Petersen

Podcasten er produceret i samarbejde med Nossell & Co.

Sidst opdateret:
Gå til top Top