En helt særlig familie – En podcast om livet med cerebral parese

Særafsnit: At være ung med CP

CP Danmark, 25. maj, 2023

 

Hør det nye afsnit af CP Danmarks podcast ’En helt særlig familie’! Denne gang om at være ung med cerebral parese.

Mange dele af livet forandrer sig, når vi går fra barndommen og ind i de tidlige ungdomsår: Vi skal til at finde vores vej i verden, tackle spørgsmål om skolegang, vennekreds osv. Samtidig er de tidlige ungdomsår ofte forbundet med et ønske om at tage selvstændige beslutninger - og finde sit ståsted i livet og tilværelsen.

I studiet har vi fået besøg af to videnskapaciteter på CP-området: psykolog ved Elsass Fonden, Sofie Ejlersen, og professor på Rigshospitalet, Jacob Lorentzen. De er inde til en snak om nogle af de vilkår, valg og spørgsmål, der kan opstå i et ungdomsliv, når man har CP med i rygsækken: Hvem skal jeg spørge til råds, når ingen kender min krop bedre end jeg selv? Hvordan ved jeg om den træthed, jeg oplever ovre i skolen, skyldes min CP? Og hvordan tackler mine forældre overgangen bedst, når der mangler nogen at spejle sig i?

Alt dette – og meget mere – kan du blive klogere på i dette afsnit, hvor vores værter Sigrid Stilling Netteberg og Julie Brahe Hansen tager os med ind i omstændighederne i et 'pre-teen' liv med CP.

Lyt med her på siden eller find 'En helt særlig familie' dér hvor du lytter til podcasts


Medvirkende: Julie Brahe Hansen, Sigrid Stilling Netteberg, Jacob Lorentzen og Sofie Eilersen

Podcasten er produceret i samarbejde med Nossell & Co.

Sidst opdateret:
Gå til top Top