Personlige frustrationer fik Tor i gang med seksualvejleder-uddannelsen

Tor Martin Mandrup-Møller er 48 år og født med cerebral parese. I sin hverdag i Aarhus er han ret plejekrævende og skal have hjælp til det meste, lige fra madlavning til intimhygiejne og pleje. Inden han fik sin BPA-ordning boede han som ung på Solbakken, og det var her hans første seksuelle frustrationer for alvor brød ud - og siden fik ham til at tage en uddannelse som seksualvejleder.

Tor Martin Mandrup MøllerAf Frands Havaleschka

Han havde på det tidspunkt en kæreste, men de havde aldrig samleje, de blev bare lagt sammen i en seng uden mere hjælp. De lå bare der, og fortalte hinanden lange historier om hvad de gerne ville, men der skete ikke mere. Personalet er forpligtet til at vejlede og hjælpe eller give opgaven videre til nogen, der kan. Men de oplevede gang på gang, at personalet svigtede eller udskød deres opgave, og det skabte frustrationer.

- Men det kan da for Søren ikke være så svært at lægge to sammen i en seng, tænkte Tor, der begyndte at spekulere over mulighederne.

- For al den frustration, uvidenhed og usikkerhed som jeg har levet med i mange år, ville jeg gerne skåne andre for.

Han søgte derfor senere ind på seksualvejlederuddannelsen og fik her sit livs seksualundervisning.

- Vi gik lige til biddet med hede debatter og personlighedsudviklende undervisning, så det var virkelig en spændende rejse, understreger Tor, der også gerne indrømmer, at det var en rejse, han blev meget klogere af. Samme oplevelse havde han også med de prostituerede, han siden har mødt.

- Uden dem havde jeg ikke lært så meget om min krop, som jeg ved i dag. Det har samtidig betydet, at jeg ikke senere i livet er blevet frustreret - og faktisk i dag betegner mig selv som en velfungerende person.

Mange formaliteter

Under uddannelsen fandt Tor ud af, hvorfor det er så besværligt det med sex, og at det var forbundet med en masse formaliteter, som skulle være på plads først.

- Det er et meget privat område, der overskrider grænser, og mange er netop bange for at bryde grænserne og skelne, hvad der er overgreb, og hvad der er undervisning, mener Tor, der siden sin uddannelse for 10 år siden har hjulpet med at formidle budskabet om seksualitet, blandt andet er han netrådgiver i Spastikerforeningen.

Her bruger han alle de erfaringer, han har fået gennem sin uddannelse og de mange foredrag, han har holdt på pædagog- og lærerseminarer, sosu-skoler, professionshøjskoler m.v.

- Det er faktisk ikke så svært, bare kom i gang, griner Tor, der udover et godt humør også er en innovativ herre, der for nogle år siden konstruerede en såkaldt ekstra-seng, der er en sengeforlænger, man kan bruge, hvis man får overnattende gæster! Men det er en helt anden historie.

Sidst opdateret:
Gå til top Top