Digitale tilbud

Digitale tilbud

CP Danmark holder løbende webinarer og andre digitale kurser. Hold øje her på siden.

Zoom-møde:

Den svære overgang fra ung til voksen

22. marts klokken 18.30-19.30

Når unge med cerebral parese nærmer sig voksentilværelsen, trænger en lang række spørgsmål sig på, og det er ofte udfordrende for familien at navigere i de mange nye regler, de nu står overfor.

På dette Zoom-møde kommer vi ind på de lovgivningsmæssige rammer, der blandt andet dækker forberedelsen af overgangen fra ung til det fyldte 18. år, uddannelse, arbejde og forsørgelse, personlig og praktisk hjælp med mere.

Det er CP Danmarks socialrådgiver Mia Ibæk Touborg, der underviser. Kurset varer en time og der er mulighed for at stille spørgsmål i begrænset omfang.

Der er 12 pladser. Tilmelding foregår hos Trine Kamp Larsen på tkl@cpdanmark.dk så får du tilsendt et link til Zoom, som du går ind igennem.  

Det er gratis at deltage.

 

Tidligere afholdte webinarer

 

Lær at leve med smerter

Kroniske smerter følger ofte med, når man har diagnosen cerebral parese, og det er et livsvilkår, som mange må lære at leve under. Men hvad sker der egentlig i hovedet, når man har smerter? Dette webinar har fokus på den kognitive del af smerterne. Det giver også viden om psykologien bag, og ikke mindst redskaber til, hvordan man kan lærer at leve side om side med de kroniske smerter. 

Det er psykolog Marius Kristoffersen fra Psykologerne Johansen, Kristoffersen og Pedersen, der underviser.

 

Kom godt i gang med skolen

Hvilke indlæringsvanskeligheder er typiske hos et barn med cerebral parese? Hvilke pædagogiske støttetiltag kan være nyttige for at understøtte den gode læring, såvel hjemme som i den inkluderende undervisning i en skolesammenhæng? Og hvilke støttemuligheder giver Folkeskoleloven? Det svarer psykolog Louise Bøttcher og socialrådgiver Mia Ibæk Touborg på. 

Se webinaret her: www.youtube.com/watch?v=6FSM07FbshY 

 

Forskning i træthed blandt mennesker med CP

Træthed (fatigue) er et velkendt fænomen blandt mennesker med cerebral parese. Neuropsykolog Ro Julia Robotham og stud. sociolog Olivia Dahl fortæller om deres forskning.

Se webinaret her: https://www.youtube.com/watch?v=F5PrQ2XxQfo 

 

Læring hos børn med cerebral parese

(kun for fagfolk)

Hvad betyder hjerneskaden cerebral parese for barnets tilgang til indlæring og undervisning i skolen? Hvordan støtter man bedst muligt eleven i at lære og deltage i undervisningen og i noget omfang skolens fællesskab, og kan man dreje på nogle knapper, så timerne fungerer bedst muligt for eleven, trods de særlige udfordringer der er forbundet med diagnosen? Det kommer psykolog Louise Bøttcher fra Danmarks institut for Pædagogik og Uddannelse ind på, i dette webinar. 

Se webinaret her: https://www.youtube.com/watch?v=g8SS_RcVuy4

----------------------------------------------------------------------------

 

Hvordan foregår et webinar?

Du deltager i webinaret hjemmefra  og fra din egen enhed. Vi anbefaler, du bruger en computer eller tablet/iPad – det gør det nemmere at se oplægget og skrive spørgsmål, mens webinaret kører. Følger du med fra en mobil enhed, så download app’en Zoom på forhånd, så kommer du hurtigere i gang. App’en er gratis. Og det er også gratis at deltage i vores webinarer.

Gå til top Top