Digitale tilbud

Digitale tilbud

CP Danmark holder løbende webinarer og andre digitale kurser.

Aktuelle tilbud

26. august: Forskning i magnesiumsulfat og nedsat risiko for hjerneskade hos for tidligt fødte børn. Scroll og læs mere.

22. september: Læring hos børn med cerebral parese (kun for fagfolk). Scroll og læs mere.

 

26. august klokken 17 – 17.45

Forskning i magnesiumsulfat og nedsat risiko for hjerneskade hos tidligt fødte børn

Magnesiumsulfat reducerer risikoen for hjerneskader hos for tidligt fødte børn. På webinaret fortæller læge og ph.d. Hanne Trap Wolf om sin forskning inden for området. I løbet af webinaret kommer hun ind på områder som: Hvordan opstod ideen om, at magnesiumsulfat kan beskytte det ufødte barns hjerne? Hvordan virker magnesiumsulfat, og hvorfor og hvor meget nedsætter det risikoen for cerebral parese? Hvem får medicinen tilbudt, hvordan gives det og er der nogen risici forbundet med at få medicinen? Hvad er fremtidsperspektiverne for forskningen – og er der overhovedet noget, der hedder medfødte hjerneskader om 20 år?

Hanne Trap Wolf har i mange år arbejdet med forskning om for tidligt fødte børn og er til daglig læge på gynækologisk-obstetrisk afdeling på Hvidovre Hospital. Hun stod i spidsen for et stort forskningsprojekt, der udgik fra 14 fødeafdelinger i hele Danmark, og som havde til formål at undersøge en eventuel effekt af magnesiumsulfat.

Webinaret holdes 26. august klokken 17 – 17.45. Der er i begrænset omfang mulighed for at stille spørgsmål. Det er gratis at deltage, men du skal tilmelde dig hos kursuskonsulent Trine Kamp Larsen: tkl@cpdanmark.dk

 

22. september klokken 17-18

Læring hos børn med cerebral parese

(kun for fagfolk)

Hvad betyder hjerneskaden cerebral parese for barnets tilgang til indlæring og undervisning i skolen? Hvordan støtter man bedst muligt eleven i at lære og deltage i undervisningen og i noget omfang skolens fællesskab, og kan man dreje på nogle knapper, så timerne fungerer bedst muligt for eleven, trods de særlige udfordringer der er forbundet med diagnosen? Det kommer vi ind på til webinaret, som er rettet mod lærere til elever med cerebral parese primært i indskolingen. Det er psykolog Louise Bøttcher fra Danmarks institut for Pædagogik og Uddannelse, der underviser. Louise har i sit daglige arbejde og forskning særligt fokus på indlæring hos børn med et handicap.

Webinaret holdes 22. september klokken 17 - 18. Målgruppen er lærere, der underviser børn med CP primært i indskolingen. Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig hos kursuskonsulent Trine Kamp Larsen på tkl@cpdanmark.dk

 

 

 

 

Tidligere afholdte webinarer

 

Lær at leve med smerter

Kroniske smerter følger ofte med, når man har diagnosen cerebral parese, og det er et livsvilkår, som mange må lære at leve under. Men hvad sker der egentlig i hovedet, når man har smerter? Dette webinar har fokus på den kognitive del af smerterne. Det giver også viden om psykologien bag, og ikke mindst redskaber til, hvordan man kan lærer at leve side om side med de kroniske smerter. 

Det er psykolog Marius Kristoffersen fra Psykologerne Johansen, Kristoffersen og Pedersen, der underviser.

 

Kom godt i gang med skolen

Hvilke indlæringsvanskeligheder er typiske hos et barn med cerebral parese? Hvilke pædagogiske støttetiltag kan være nyttige for at understøtte den gode læring, såvel hjemme som i den inkluderende undervisning i en skolesammenhæng? Og hvilke støttemuligheder giver Folkeskoleloven? Det svarer psykolog Louise Bøttcher og socialrådgiver Mia Ibæk Touborg på. 

Se webinaret her: www.youtube.com/watch?v=6FSM07FbshY 

 

Forskning i træthed blandt mennesker med CP

Træthed (fatigue) er et velkendt fænomen blandt mennesker med cerebral parese. Neuropsykolog Ro Julia Robotham og stud. sociolog Olivia Dahl fortæller om deres forskning.

Se webinaret her: https://www.youtube.com/watch?v=F5PrQ2XxQfo 

 

----------------------------------------------------------------------------

 

Hvordan foregår et webinar?

Du deltager i webinaret hjemmefra  og fra din egen enhed. Vi anbefaler, du bruger en computer eller tablet/iPad – det gør det nemmere at se oplægget og skrive spørgsmål, mens webinaret kører. Følger du med fra en mobil enhed, så download app’en Zoom på forhånd, så kommer du hurtigere i gang. App’en er gratis. Og det er også gratis at deltage i vores webinarer.

Gå til top Top