Digitale tilbud

Digitale tilbud

CP Danmark holder løbende webinarer og andre digitale kurser.

Aktuelle tilbud

 13. april - Kom godt i gang med skolen

 27. april - Forskning om træthed hos mennesker med cerebral parese

 Læs mere om de enkelte tilbud og tilmeld dig herunder

 

Kom godt i gang med skolen

13. april klokken 17 - 18.30

Hvilke indlæringsvanskeligheder er typiske hos et barn med cerebral parese? Hvilke pædagogiske støttetiltag kan være nyttige for at understøtte den gode læring, såvel hjemme som i den inkluderende undervisning i en skolesammenhæng? Det kommer psykolog Louise Bøttcher ind på i sit oplæg på webinaret.

Hun bliver flankeret af socialrådgiver Mia Ibæk Touborg, der gennemgår relevante støttemuligheder igennem folkeskoleloven. Folkeskolen skal nemlig grundlæggende tilgodese alle børns læring og trivsel. Børn med særlige behov skal så vidt muligt undervises sammen med deres kammerater i den almene undervisning. Det skal ske med den nødvendige støtte og hjælpemidler, og det kommer Mia kort ind på.

Bemærk at webinaret varer halvanden time inklusiv en kort pause. Der er altså tale om en meget beskåret version af det oprindelige kursus.

Kurset er primært rettet mod forældre, der har et cp-barn i skolen.

Vil du være med? Send en mail til kursuskonsulent Trine Kamp Larsen på tkl@cpdanmark.dk - så får du et link tilsendt. Det er gratis at deltage.

 

Forskning om træthed hos mennesker med cerebral parese

27. april klokken 17 - 18

Øget træthed (fatigue) og smerter i kroppen er hverdagen for mange mennesker med CP. Et nyt forskningsprojekt belyser hvordan man kan måle den selvoplevede træthed vel vidende, at træthed opfattes og opleves forskelligt fra person til person. Projektet har på sigt også til formål at udvikle tilbud, der kan mindske trætheden.

Det er neuropsykolog Ro Julia Robotham der giver en gennemgang af hendes forskning med udgangspunkt i den allerede eksisterende litteratur, og så gennemgår hun også de foreløbige resultater fra projektet. Ro flankeres af sociologistuderende Olivia Dahl, der har været med til at gennemføre forskningsprojektet. Olivia vil fortælle, hvordan deltagerne i projektet oplever træthed. Endelig kommer Ro og Olivia med et par gode råd, der kan lette hverdagen med træthed.

Forskningsprojektet har fokus på yngre og voksne med CP og er et samarbejde mellem Elsass Fonden og Københavns Universitet.

Vil du være med? Send en mail til kursuskonsulent Trine Kamp Larsen på tkl@cpdanmark.dk - så får du et link tilsendt. Det er gratis at deltage.

 

Tidligere afholdte webinarer

 

Lær at leve med smerter

Kroniske smerter følger ofte med, når man har diagnosen cerebral parese, og det er et livsvilkår, som mange må lære at leve under. Men hvad sker der egentlig i hovedet, når man har smerter? Dette webinar har fokus på den kognitive del af smerterne. Det giver også viden om psykologien bag, og ikke mindst redskaber til, hvordan man kan lærer at leve side om side med de kroniske smerter. 

Det er psykolog Marius Kristoffersen fra Psykologerne Johansen, Kristoffersen og Pedersen, der underviser.

 

 

----------------------------------------------------------------------------

 

Hvordan foregår et webinar?

Du deltager i webinaret hjemmefra  og fra din egen enhed. Vi anbefaler, du bruger en computer eller tablet/iPad – det gør det nemmere at se oplægget og skrive spørgsmål, mens webinaret kører. Følger du med fra en mobil enhed, så download app’en Zoom på forhånd, så kommer du hurtigere i gang. App’en er gratis. Og det er også gratis at deltage i vores webinarer.

Gå til top Top