Med sin opstilling sætter Vibeke problematikken på spidsen

Vibeke Baden LaursenNår Vibeke Baden Laursen, 51, stiller op til kommunalvalget i Rudersdal Kommune for Enhedslisten, er det dels af sund politisk interesse, men samtidig er det også et opråb om de forhold, som rådhuset i Holte byder politikere, tilhørere og medarbejdere i kørestol. For bliver hun valgt, får hun en stor udfordring med at deltage i kommunalbestyrelsens møder.

I hvert fald som rådhuset er indrettet i dag, hvor rådssalen er placeret på 1. sal og bygningens elevatordøre ikke er brede nok til, at Vibeke kan køre ind i sin elektriske kørestol. Hun synes, det er uværdigt, at mennesker med handicap ikke kan komme ind og deltage i det lokale demokrati.

Hun føler, at hendes stemme og mening ikke bliver regnet for noget, fordi hun har et handicap. Og så har medarbejdere i kørestol aldrig en chance for at få arbejde her. Det skal dog lige siges, at der på rådhuset i Holte altid står en kørestol, som kørestolsbrugere kan bæres over i, hvis deres egen ikke kan komme ind i elevatoren.

- Men det gør ikke situationen bedre, mener hun. Det er både uværdigt og sundhedsskadeligt, at man skal have en rådhusbetjent til at bære en over i en kørestol, som man måske ikke sidder særlig godt i, og slet ikke passer til ens krop.

- Skal man sidde i en anden kørestol i et par timer til et kommunalbestyrelsesmøde, kan det give store smerter. Det er en løsning, som simpelthen er no-go for et rådhus, som burde være de første til at sikre en god tilgængelighed. Samtidig er det i strid med FN’s Handicapkonvention, påpeger Vibeke.

Kort før valget stillede Vibekes parti, sammen med SF i Rudersdal, et forslag, der skal sikre bedre tilgængelighed på rådhuset.

I forslaget hedder det, at den manglende tilgængelighed skal være bragt i orden senest den 31. december i år. Sker det ikke, skal kommunalbestyrelsens møder flyttes til et egnet lokale i en bygning med fuld tilgængelighed. Alle omkring rådhuset er enige om udfordringen, men indtil videre er der bare ingen, der har gjort noget ved det. Bliver Vibeke valgt, så har Rudersdal for alvor et problem.

Sidst opdateret:
Gå til top Top