Målrettet indsats er vejen frem

Frank Harfot KristiansenFrank Harfot Kristiansen er 43 år og opstiller, som en af de pt. to repræsentanter, for E-Borgergruppen til byrådet i Varde Kommune. Til daglig arbejder han som maskinsnedker og er gift med Ditte Vestphal. Sammen har de pigerne Madicken på 10 år og Alva på 4 år, der har cerebral parese
og går i specialbørnehave.

Frank har været politisk aktiv i en del år. Oprindeligt var det en beslutning på skoleområdet, der fik ham til at springe ud som politiker.

- Byrådet besluttede at bygge en helt ny skole i Varde som erstatning for to andre skoler, hvoraf den ene kun var 10 år gammel. Det var helt hen i vejret, mener Frank, der dog senere har betragtet det som en formildende omstændighed, at den forholdsvis nye nedlagte skole i stedet blev lavet om til en specialskole.

Som Alva er blevet ældre, og hendes udfordringer er blevet mere synlige, er det imidlertid handicap- og socialområdet bredt set, som har hans største fokus. Trods meget hjælp har familien nemlig oplevet at blive kastet rundt i systemet.

- Udover at skulle kunne håndtere Alvas handicap har vi kæmpet for en bevilling til en talemaskine, så hun tidligt kan lære at kommunikere, selvom hun ikke har noget verbalt sprog. Men det har bestemt ikke været nemt at trænge igennem systemet, så vi venter stadig på en afklaring, fortæller Frank.

Han ved, hvilken stor betydning det har for mulighederne og livskvaliteten fremadrettet, at man får den rette hjælp, og bruger i den forbindelse Astrid Siemens Lorenzen fra Sønderborg som en lysende klar rollemodel.

For at sikre hjælpen vil Frank kæmpe for at uvildige rådgivere kan tilknyttes mennesker med handicap, så man altid er sikker på at få den bedste støtte, uanset hvor mange ressourcer man selv har. Der skal også gøres op med kassetænkningen, så børn og voksne ikke bliver kastebold
mellem de forskellige instanser og institutioner, da det i sidste ende alligevel er penge, der skal tages fra kommunes budget.

Handicaptoiletter i hele kommunen, større tilgængelighed ved de mange kultur- og fritidstilbud og en målrettet indsats for de borgere, der står uden for arbejdsmarkedet, så de får de rigtige hjælpemidler og støtteordninger, er andre områder, han vil kæmpe for.

Sidst opdateret:
Gå til top Top