Det er uretfærdigt når man ikke bliver mødt som et menneske

Anita BagerNår 60-årige Anita Bager ikke arbejder som pædagog til hverdag, er hun kandidat for SF i Halsnæs Kommune og håber på en plads i byrådet efter kommunalvalget i november.

Hun har én væsentlig og meget vigtig mærkesag: Der skal være bedre fokus på borgerens behov inden for handicapområdet.

- Alt for mange mennesker bliver mødt af modstand fra det offentlige og oplever ikke at blive set og hørt, mener Anita Bager.

Hun vil derfor gerne etablere et bedre samarbejde mellem kommune og borgere, så enhver ny sagsbehandling starter med et møde med borgeren, så man derved får afdækket personens behov for hjælp og samtidig et overblik over deres livssituation.

- Vi skal samarbejde, ikke modarbejde, fremhæver Anita, der selv har cerebral parese og er indigneret over den måde, mennesker med handicap bliver mødt på. Jeg har selv prøvet at søge hjælp og kender udmærket godt, hvor frustrerende det er ikke at blive set, bare fordi man har et handicap.

Anita Bager vil ikke være den politiker, der lover og lover, hun vil nøjes med at koncentrere sig om det, hun ved noget om – for hun forstår udmærket godt, hvorfor nogle folk får politikerlede.

- Jeg kan ikke trylle penge frem, der ikke er der, for handicapområdet bliver bare ikke prioriteret særligt højt. Men jeg vil kæmpe for, at borgeren får et personligt møde med en sagsbehandler, så man kommer ordenligt fra start og får den rigtige hjælp.

- Så slipper kommunen for en masse udgifter, når afgørelser omstødes i Ankestyrelsen, og borgerne skal ikke slæbes igennem et opslidende forløb for at få den støtte, de burde have haft fra starten, understreger Anita Bager.

Sidst opdateret:
Gå til top Top