Kommunal- og regionsvalg 2021

Kommunal- og regionsvalg 2021

Kommunal- og regionsvalget den 16. november er ikke bare en stor lokalpolitisk begivenhed, men også en stor handicappolitisk begivenhed.

De kommunale prioriteringer og holdninger definerer, hvilket liv man kan leve som borger med et handicap. Derfor er det vigtigt, at CP Danmark er synlig i valgkampen, og at vi markerer os med vores mærkesager.

I CP Danmark har vi fokus på alle de områder, der berører mennesker med cerebral parese og deres pårørende. Listen er lang, for det handler ikke kun om det sociale område og handicapområdet, som vi oplever bliver nedprioriteret, det handler også om tilgængelighed, bl.a. i byrummet, og om boliger, uddannelse, arbejde og meget andet.

Når vi så mere specifikt fokuserer på sundhedsområdet, er vi samtidig ovre på regionernes hjemmebane. Og netop den er interessant, for det ser ud til, at den bliver udvidet. Går det som vi ønsker, skal regionerne fremover spille en langt større rolle på handicapområdet, når den igangværende evaluering skal udmøntes i forbedrede vilkår, som organisationerne længe har kæmpet for.

Derfor er det ikke uden betydning, hvem der efter valget indtager pladserne i byråd og regionsråd. Det er du med til at bestemme. Derfor er det vigtigt at bruge sin stemme til at få indflydelse. Kan det ikke gøres ved at møde op på valgdagen, så er det bare om at få brevstemt.

Sidst opdateret:
Gå til top Top