10 års indsats har båret frugt i Uganda

Med frivillige kræfter i spidsen begyndte CP Danmark for 10 år siden at arbejde for bedre vilkår og oplysning om cerebral parese i Uganda. Vi har opnået flotte resultater, men vejen til gode vilkår er stadig lang.

Information og oplysning om cerebral parese, uddannelse i Danmark af unge ugandere med CP og konkrete forbedringer med for eksempel fysioterapi er nogle af de forbedringer, som CP Danmark har stået bag i den 10 år lange indsats i Uganda.

Men det største og mest afgørende har været dannelsen af en selvstændig CP-organisation. UNAC, Uganda National Association of Cerebral Palsy, er i dag en selvkørende organisation, der de senere år har vokset sig større og stærkere og er blevet bedre til projektstyring, medlemshåndtering og medlemskommunikation.

Arbejdet med at forbedre vilkårene for mennesker med CP i Uganda er blandt andet resulteret i forældregrupper i lokalområderne, undervisning i CP, CP er blevet anerkendt som et handicap i handicapbevægelsen, fysioterapi er blevet gratis for mennesker med CP og generelt er der kommet en større forståelse for, hvad cerebral parese er og betyder.

Møde i Uganda.

I øjeblikket nærmer vi os afslutningen på et tre-årigt projekt, som CP Danmark har i samarbejde med UNAC og med administrativ støtte fra Dansk Handicap Forbund og Danske Handicaporganisationer.

Tilbage står, at CP Danmarks indsats i Uganda har været af stor betydning for mennesker med CP, men at der stadig er lang vej til forhold, der kan sammenlignes med dem, vi kender i Danmark.

Sidst opdateret:
Gå til top Top