Uland

Ulandsprojekt i Uganda

CP Danmark har netop afsluttet et tre-årigt projekt for mennesker med cerebral parese i Uganda.

Under titlen 'Supporting people with CP in Uganda' har CP Danmark haft et tre-årigt projekt, der er afsluttet i 2021.

Det 3-årige projekt har henvendt sig til mennesker med cerebral parese i tre lokalområder Uganda. Mennesker med cerebral parese er en meget udsat gruppe i Uganda, som ofte ikke får den hjælp de har brug for for at føre et godt og smertefrit liv.

Med en målgruppe på ca. 150 mennesker med cerebral parese, samt deres hjælpere og forældre har planen med dette projekt været at forbedre livskvaliteten for mennesker med CP ved at opbygge støttegruppers kapacitet i at give fysioterapeutisk hjælp og engagere dem i lokalsamfundet. Samtidig skal lokalsamfundet gøres opmærksomt på rettighederne af mennesker med CP og lokale rettighedsindehavere blive inddraget til at finde lokale løsninger.

Sidst, men ikke mindst blev den lokale partnerorganisation UNAC styrket i at gennemføre projekter som denne og inddrage deres medlemmer i organisationens arbejde.

CP Danmark har skabt en dokumentarfilm om det store arbejde, der er gjort i Uganda for mennesker med CP - og som CP Danmark har en stor andel i - du kan se filmen på YouTube

Sidst opdateret:
Gå til top Top