Test af hjælpere for coronavirus
01. april 2020

Test af hjælpere for coronavirus

Den, der varetager arbejdsgiverfunktionen for en hjælper i en hjælperordning, har nu mulighed for at få en hjælper med milde symptomer på coronavirus testet.

Socialministeriet har udsendt et nyt, vigtigt svar om retningslinjer for test af hjælpere ansat i en BPA-ordning eller i en ordning efter servicelovens §95, stk. 3.

Af de nye retningslinjer fremgår det, at den, der varetager arbejdsgiverfunktionen for en hjælper i en hjælperordning, har mulighed for at få en hjælper med milde symptomer på coronavirus/COVID-19 testet.

Er du BPA-bruger, hvor du har overdraget arbejdsgiveransvaret til en forening eller virksomhed - for eksempel LOBPA eller DUOS - så find information på deres hjemmesider eller kontakt dem, hvis du overvejer at få testet en hjælper.

Er du selv arbejdsgiver for dine hjælpere, så skal du udfylde en arbejdsgivererklæring og sende arbejdsgivererklæringen til din regionale COVID-19 vurderingsenhed.

Arbejdsgivererklæringen og vejledning i udfyldelse af arbejdsgivererklæringen finder du her: sst.dk

Kontaktoplysningerne til din regionale COVID-19 vurderingsenhed fremgår af et link i skemaet. Du kan også finde oplysningerne her: sst.dk

Kontaktoplysningerne er et telefonnummer, som man ringer til og får oplyst en mailadresse, man kan sende skemaet til.

Er du i tvivl om proceduren, så kan du ringe til hotlinen i Styrelsen for Patientsikkerhed på telefon 72 20 02 66

Sidst opdateret:
Gå til top Top