Tabletbehandling mod covid-19
16. december 2021

Tabletbehandling mod covid-19

For nogle personer i øget risiko for covid-19 kan tabletbehandling være en mulighed, hvis de får en positiv PCR-test og har symptomer.

Lægemidlet Lagevrio ser ud til at reducere risikoen for et alvorligt forløb og indlæggelse ved covid-19 hos personer i øget risiko (læs mere om hvem der er i øget risiko).

Derfor anbefaler Sundhedsstyrelsen lægemidlet til patienter, der har fået bekræftet covid-19 ved en PCR-test, der har symptomer på covid-19 samt har øget risiko for et alvorligt forløb med covid-19.

Hvis du kan nikke genkendende til alle tre punkter, er du muligvis i målgruppen for tabletbehandlingen.

Du bør derfor læse denne pjece om tabletbehandling og kontakte din læge hurtigst muligt, da behandlingen skal gives senest fem dage efter, du har fået symptomer på covid-19, for at have effekt.

Start på behandling skal vurderes ud fra en konkret lægefaglig helhedsvurdering af patientens samlede tilstand, herunder:

1. Positiv PCR-test: er en forudsætning for iværksættelse af behandling. Patienter med positiv antigen/kvik-test bør opfordres til hurtigst muligt at få foretaget en PCR-test.

2. Symptombillede: symptomer på covid-19, som har varet i højst 5 dage. Typiske symptomer på covid-19 er feber, tør hoste, tab af smags og/eller lugtesans og vejtrækningsbesvær.

3. Vurdering af øget risiko for alvorligt forløb ved covid-19, herunder vaccinationsstatus.

Sidst opdateret:
Gå til top Top