STU genåbner - forlængelse ønskes
13. maj 2020

STU genåbner - forlængelse ønskes

Den 18. maj genåbner STU, og eleverne kan vende tilbage til undervisningen. CP Danmark ønsker mulighed for at få forlænget STU med den tabte tid.

Der har desværre hersket tvivl om - og været store lokale forskelle på - hvor lukket STU har været, og hvad der er blevet tilbudt af nød- og fjernundervisning. Men nu er al tvivl fejet af bordet.

Den 18. maj genåbner STU, og eleverne kan vende tilbage til undervisningen. Det fremgår af den politiske aftale om 2. fase genåbning fra den 7. maj.

Skolerne skal selvfølgelig overholde de regler og retningslinjer, som sundhedsmyndighederne har udarbejdet for en sundhedsfaglig forsvarlig genåbning af skoler.

Derfor skal man forvente, at der kan være variation fra skole til skole og lidt forskellige veje til en genåbning. Vores anbefaling er derfor, at man tager kontakt til sit STU-uddannelsessted, hvis man er i tvivl.

Forlænges STU som følge af nedlukningen?

Der er mange unge, der i denne tid oplever skolelukninger og mister almindelig klasseundervisning. Den generelle udmelding er, at uddannelserne ikke forlænges.

Men mange elever på STU har – på grund af deres funktionsnedsættelse eller andre udfordringer – svært ved at modtage og have udbytte af fjernundervisning – hvis den overhovedet tilbydes.

Der er også mange elever på STU, for hvem uddannelsen ikke alene er et spørgsmål om indlæring af bestemte skolemæssige færdigheder. Her handler uddannelsen i lige så høj grad om livsduelighed og mestring af almindelige daglige hverdagsting.

For den gruppe elever er tilbagevenden til skolen ikke bare et spørgsmål om at indhente et tabt pensum. For dem er det et spørgsmål om at få genoprettet et meget større socialt tab.

Derfor er det vigtigt for CP Danmark, at der åbnes mulighed for, at elever, med særlige behov, får mulighed for at få forlænget deres STU med den tid, der er tabt under coronakrisen.

Det synes der heldigvis at være en vis politisk forståelse for. Derfor følger vi op på det spor og håber, vi senere kan vende tilbage med godt nyt om det.

Sidst opdateret:
Gå til top Top