Se dokumentar om Cecilia med CP
13. september 2017

Se dokumentar om Cecilia med CP

19-årige Cecilia har cerebral parese og har været bundet til en kørestol - indtil hun mødte den islandske hest, Abel.

’Mit liv med Abel’ er titlen på en kort dokumentarfilm om 19-årige Cecilia, der har cerebral parese og ADHD. Hun været bundet til en kørestol og tog op til 16 smertestillende piller dagligt - indtil hun mødte den islandske hest, Abel.

I dag, halvandet år senere, tager hun sjældent smertestillende medicin, og hun rider Abel op til fire gange om ugen. Men Cecilia er langt fra så selvstændig, som hun gerne vil være.

Cecilia og hendes forældre er fanget i et dilemma, da hun er afhængig af hjælp til at håndtere Abel. Men jo mere selvstændig hun fremstår, jo mindre hjælp og støtte får hun af kommunen.

Det betyder, at Cecilias forældre er hendes eneste støtte lige nu, og de har ikke noget valg, fordi hun ikke kan være foruden Abel. Men hun drømmer om at blive en selvstændig kvinde, og det er svært, når man stadig er afhængig af sine forældre.

Publikumspris

Filmen er instrueret af Caroline Jensen, der stødte på Cecilias historie på nettet for et år siden, hvor Cecilia havde nomineret sin hest, Abel, til årets dyrehelt 2016.

- Jeg læste en hel del artikler om hende, hvor hun havde udtalt sig om, hvordan Abel har hjulpet hende, og jeg blev fascineret af det forhold, hun har til sin islandske hest. Jeg har selv islandske heste, så det var det, der i første omgang fangede mig. Men i takt med at jeg lærte Cecilia bedre at kende, dukkede der også andre temaer op, som jeg synes, var interessante at fortælle og stille fokus på, fortæller Caroline Jensen, der synes, at filmen er blevet godt modtaget – den har blandt andet vundet publikumsprisen på TheNextFilmFestival, der er for filmskabere under 21 år.

Sidst opdateret:
Gå til top Top