Så har Centerbørnehaven igen slået dørene op
21. april 2020

Så har Centerbørnehaven igen slået dørene op

Efter at være lukket pga. coronasituationen er Centerbørnehaven åbnet op igen med særlige forhold for børn og medarbejdere.

Khader, Victor og Johan i Centerbørnehaven.Efter i en periode at have praktiseret nødpasning for dagligt 4-5 børn, hvis forældre arbejdede i sundhedssektoren og i firmaer, der forsyner Danmark, har specialbørnehaven Centerbørnehaven Borgervænget i København nu igen slået dørene op for en mere normal hverdag. Helt normal er måske så meget sagt, men nu er en del af børnene i hvert fald vendt tilbage.

- Første åbningsdag efter nedlukningen på grund af corona-pandemien var mandag, og det gik rigtig godt, fortæller Helle Kristensen, der er leder af Centerbørnehaven, som i mange år har været tilknyttet CP Danmark, og som hver dag sørger for den daglige omsorg og behandling af 38 børn med cerebral parese og andre diagnoser.

- Vi er virkelig glade for at komme i gang igen, nogle af vores børn er så hårdt medtaget af deres handicap, at det kræver meget af forældrene. Det er hårdt at have en 5-årig hjemme, der ikke forstår, hvorfor de ikke må komme i børnehave og som har brug for hjælp til stort set alt.

Den første dag var ca. halvdelen af de 38 børn mødt frem - og gensynsglæden var stor.

Inden da skulle børnehaven selvfølgelig sikre sig, at de levede op til myndighedernes skærpede krav, og dem havde ledelsen drøftet sammen med formanden for børnehavens bestyrelse, arbejdsmiljørepræsentanten og tillidsrepræsentanten.

I fællesskab fandt de nogle gode løsninger, som betyder, at børnehaven er i stand til fortsat at mindske risikoen for børn, personale og forældre.

Opdelt i zoner

Helle Kristensen fortæller, at huset er blevet delt i tre zoner, eller kredsløb om man vil – RØD, GUL, GRØN. Forældrene afleverer børn ved de tildelte zoner på skift. Det foregår udenfor, og det går godt. Medarbejderne oplever en stor velvilje fra alle.

- Nu skal vi så øve os i at ”leve” i de små kredsløb og ikke gå på tværs - og lære både os selv og vores børn at leve op til en tårnhøj hygiejne, som betyder, at man skal tænke over alt, hvad man gør, og hvor man sætter sine aftryk, understreger Helle Kristensen.

Personalet har oplevet, at børnene er rigtig glade for at komme i børnehaven igen og se deres venner og deres pædagoger, der nu laver behandling på en alternativ måde. Det sker bl.a. fordi fysioterapeuterne og ergoterapeuterne også er blevet zoneopdelt.

- Alle vores børn har brug for træning i en eller anden form, nu bliver det så meget i forlængelse af det pædagogiske arbejde, men heldigvis er vi et hus, der er vant til at arbejde tværfagligt. Nu håber vi blot på, at der snart findes en vaccine mod COVID-19, så vi kan få vores hverdag tilbage, slutter Helle Kristensen.

Alma og Thilde i Centerbørnehaven.

Alma og Thilde kan igen lege efter lukkepausen.

--------------------------------

Sådan brugte de ventetiden

Da Mette Frederiksen lukkede Danmark ned den 11. marts, blev børnehaven lukket og medarbejderne sendt hjem som forskrifterne sagde, men da Centerbørnehaven har en medarbejdergruppe, der gerne vil gøre en forskel, mødte de ind på skift og udførte forskellige opgaver til gavn for alle.

I nedlukningsperioden gjorde de hovedrengøring, sorterede og rengjorde alt legetøjet, fik ordnet havemøbler, malet køkken og fulgt op på det skriftlige arbejde omkring børnene. Desuden blev alle børn og forældre i den periode kontaktet, enten af en fra ledelsen, en pædagog, ergoterapeut eller fysioterapeut. Kort sagt blev alle kreative midler taget i brug for at sikre kontakten.

Læs mere om Centerbørnehaven: Centerbørnehaven er specialister i cerebral parese

Sidst opdateret:
Gå til top Top