Racerunning hædret med Helene Elsass Prisen 2020
09. marts 2020

Racerunning hædret med Helene Elsass Prisen 2020

Efter mange års indsats er racerunning godt på vej til at blive paralympisk disciplin i 2024. Det skyldes ikke mindst Parasport Frederiksberg og landstræner Leif Nielsen, der for den ihærdige indsats tildeles Helene Elsass Prisen 2020. Prisen er på 150.000 kroner og uddeles i samarbejde mellem Elsass Fonden og CP Danmark.

PrisRacerunning giver sportslige udfordringer og store personlige oplevelser for mennesker med cerebral parese, der oplever en større livskvalitet, når de dyrker sporten. Uanset om det er på eliteniveau eller som motionist.

Derfor får racerunning i år en helt speciel hæder ved, at Helene Elsass Prisen 2020 er blevet tildelt Parasport Frederiksberg, der er toneangivende indenfor racerunning, og landstræner Leif Nielsen, der har skabt eliteforhold for Danmarks bedste racerunner-atleter.

Prisen blev overrakt af H.K.H. Prinsesse Benedikte, der er protektor for både Elsass Fonden og CP Danmark, ved et arrangement i Elsass Fonden den 9. marts.

Internationalt fyrtårn

Ud over det daglige klubarbejde afholder Parasport Frederiksberg en årlig, international racerunner-camp, der sidste år samlede 400 atleter og ledere. Det er et helt unikt stævne, der har været en vigtig Leif Nielsenfaktor i udbredelsen på verdensplan.

Klubben har længe været betragtet som et internationalt fyrtårn indenfor racerunning og har siden 1993 været en stor drivkraft i udviklingen med nye aktiviteter, flere medlemmer og inspirerende samarbejder på tværs af klubber og landegrænser.

Landstræner Leif Nielsen har taget sin store erfaring fra atletikverdenen med over i racerunning-disciplinen, hvor han har indført elitemetoder, haft særligt fokus på den mentale del og skabt et professionelt træningsmiljø for atleterne.

Har skabt livskvalitet

Ifølge Elsass Fondens formand er det vigtigt at støtte breddeidrætten:

- Racerunning er i sandhed breddeidræt, fordi alle i princippet kan deltage, uanset særlige udfordringer. At der nu er skabt mulighed for, at racerunning kan blive en paralympisk disciplin i 2024 i Paris gør, at idrætsgrenen for alvor favner bredt. Stor tak til Leif Nielsen og Parasport Frederiksberg for, at det har kunnet lade sig gøre, siger Elsass Fondens formand, Nick Elsass.

Han bliver bakket op af CP Danmarks landsformand:

- Racerunning har givet stor livskvalitet i mange af vores medlemmers hverdag. Ved at tildele årets pris til Parasport Frederiksberg og til landstræner Leif Nielsen har vi præmieret to, der virkelig har haft en stor betydning for, at vi er nået så langt med udbredelsen og landsholdsarbejdet, som vi er i dag, understreger Lone Møller.

Om prisen:

Helene Elsass Prisen tildeles en person, et projekt eller en institution, der har gjort en særlig indsats for mennesker med cerebral parese. Med prisen følger 150.000 kroner. I 2019 blev prisen delt mellem Pauline Sonne-Schmidt og Astrid Siemens Lorenzen.

Mansoor Siddiqi

Mansoor Siddiqi, formand for Parasport Frederiksberg.

Sidst opdateret:
Gå til top Top