Pia Allerslev ny landsformand i CP Danmark
26. september 2020

Pia Allerslev ny landsformand i CP Danmark

Tidligere borgmester i København, Pia Allerslev, er valgt som ny landsformand for CP Danmark. Hun afløser Lone Møller, der stopper efter 10 år på posten.

Pia AllerslevTidligere kultur og fritidsborgmester og børne- og ungdomsborgmester i Københavns Kommune, Pia Allerslev, er valgt som ny landsformand i CP Danmark.

Hun afløser Lone Møller, der har siddet på posten i 10 år, men som nu har valgt at gå på pension.

- Jeg brænder for mindre organisationer, der sjældent får den store opmærksomhed. CP Danmark er en organisation med dedikerede frivillige og mange medlemmer, som fortjener den største opmærksomhed. Jeg er overbevist om, at jeg kan være med til at gøre en forskel og bidrage til at udvikle organisationen, siger Pia Allerslev.

Derfor var det naturligt for hende at sige ja til posten som landsformand i CP Danmark, som hun første gang stiftede bekendtskab med, da hun var børne- og ungdomsborgmester.

- Grundlæggende handler det om at gøre en forskel for mennesker med cerebral parese og støtte foreningen i den spændende udvikling, som min forgænger har sat i gang, og det vil jeg meget gerne stå i spidsen for, understreger Pia Allerslev.

Godt kendskab

Pia har haft den store glæde at følge to aktive unge mennesker med cerebral parese igennem deres opvækst og liv og er flittig gæst hos LAVUK - især i Voksenklubben - hvor der også kommer unge og voksne med CP.

Gennem sin tid som borgmester har Pia Allerslev fået et godt kendskab til Centerbørnehaven Borgervænget, og alt det tilbuddet rummer af muligheder og hårdt pressede børn og forældre.

I dag har Pia Allerslev lagt sit aktive politiske virke på hylden og arbejder som fundraiser i Børneulykkesfonden og er partner i det formålsdrevne kommunikationsbureau, Sincera. Derudover er hun formand for en række bestyrelser, bl.a. GirlTalk, Uppercut Danseteater og CPH Stage m.fl.

Pia Allerslev er 48 år, født og opvokset i Herning-området og uddannet folkeskolelærer. Hun har siddet 16 år i Københavns Borgerrepræsentation, fra 2002 til 2017, heraf 10 år som kultur- og fritidsborgmester og børne- og ungdomsborgmester. Hun bor i dag i København sammen med sin mand og to børn.

I denne weekend skulle CP Danmark oprindeligt have holdt landsmøde på Egmont Højskolen. Men allerede før sommeren blev arrangementet droslet ned til et éndagsmøde pga. coronasituationen, og i takt med de stigende smittetal blev det desværre nødvendigt at aflyse mødet helt. Da der op til fristen for indlevering af kandidaturer til formandsposten kun var kommet en kandidat, Pia Allerslev, betyder det, at hun er valgt som ny landsformand.

Sidst opdateret:
Gå til top Top