Personer med cerebral parese efterlyses til forskningsprojekt
02. marts 2021

Personer med cerebral parese efterlyses til forskningsprojekt

Er du interesseret i at få at vide, om du har en lavere tolerance for Panodil? Personer med cerebral parese efterlyses til forskningsprojekt på Rigshospitalet.

Et af de oftest benyttede produkter til smertebehandling er Panodil (paracetamol). I to tilfælde har lægerne på Rigshospitalet imidlertid oplevet, at patienter med lille muskelmasse udviklede akut leversvigt i efterforløbet af en ellers ukompliceret operation.

Lægerne har en formodning om, at patienternes leversvigt kan være udløst af paracetamolforgiftning, og da personer med cerebral parese (CP) og muskelsvind (spinal muskel atrofi – SMA II) oftest er kendetegnet ved at have en lille muskelmasse, kan de være i risikogruppen.

Det skal et nyt forskningsprojekt nu afdække. For at få opdateret retningslinjerne for brug af Panodil hos grupper med cerebral parese (CP) og SMA II, samt forebygge leverpåvirkning, er forskerne på Rigshospitalet nu i gang med at undersøge effekten af Panodil på leverens funktion og stofskifte.

Det sker ved at sammenligne seks børn og seks voksne med diagnoserne med en tilsvarende kontrolgruppe, der ikke har diagnoserne.

Er du interesseret i at få at vide, om du har en lavere tolerance for Panodil, er du i aldersgruppen 6 til 45 år, har du enten cerebral parese eller SMA II og vil du høre mere om eller bidrage til forskningsprojektet?

Så er du velkommen til at kontakte:

Marie

Marie Mostue Naume, lægestuderende og PhD-student
Mail: marie.mostue.naume.01@regionh.dk
Telefon: 50 39 49 19

Eller

Mette

Mette Cathrine Ørngreen, læge, dr.med.
mette.cathrine.oerngreen.01@regionh.dk
Telefon: 35 45 76 14

Forsøgsperioden forløber over tre på hinanden følgende dage, hvor man dag 1 og 3 tilbringer sammenlagt 16 timer på Copenhagen Neuromuscular Center (CNMC) på Rigshospitalet og dag 2 er hjemme. I undersøgelsen indgår blodprøver og indtagelse af paracetamol under kontrollerede former.

Sidst opdateret:
Gå til top Top