Ole Lauth hyldet af sin favoritkunstner
01. december 2020

Ole Lauth hyldet af sin favoritkunstner

Egmont Højskolens tidligere forstander gennem 27 år, nu afdøde Ole Lauth, er blevet portrætteret af Politikens bladtegner, Roald Als.

- Hvis jeg nogensinde skal portrætteres, så skal det være af Roald Als.

Sådan lød en henkastet bemærkning fra Egmont Højskolens legendariske forstander gennem 27 år, nu afdøde Ole Lauth. En bemærkning, der faldt på Folkemødet på Bornholm for nogle år siden i en situation, hvor han lige havde mødt Roald Als, og hvor både alvor og humor var en del af samtalen.

Bemærkningen blev husket af Oles datter Stine, der sammen med Egmont Højskolens bestyrelse nu har fået realiseret hans store ønske og fået skabt et flot maleri, udført af Politikens humorist og håndtegner, Roald Als, der selv var med ved ferniseringen på Egmont Højskolen forleden.

Udover flotte taler, blandt andet af datteren Stine, og selve afsløringen, var Roald Als senere på aftenen gæsteforedragsholder på højskolen, hvor han fortalte om sit lange liv som tegner.

Et billede Ole ville blive glad for

- Afsløringen fandt sted en ganske almindelig onsdag efter et møde i Egmont Højskolens bestyrelse, fortæller Jørgen Knudsen, der udover at være engageret i højskolens bestyrelse også er kredsformand og medlem af CP Danmarks hovedbestyrelse og forretningsudvalg.

Jørgen Knudsen har kendt Ole Lauth lige siden han selv var ganske ung og blev sporet ind på en uddannelsesretning af Ole.

- Ole var ikke alene en skattet forstander, han var også min gode ven, og da chancen bød sig, ville det bedste jo være, hvis man kunne få skabt et portræt af Ole, som han selv ville være glad for, fremhæver Jørgen Knudsen.

Initiativrig datter med god hukommelse

Den del sørgede Stine for. På eget initiativ kontaktede hun den navnkundige tegner, Roald Als, som var positiv for at udføre opgaven, og da højskolens bestyrelsesformand, Sonja Mikkelsen, var med på idéen, var vejen banet for at opfylde Oles ønske.

Roald Als

Det er Politikens Roald Als, der står bag maleriet.

- Det var Stines initiativ og gode hukommelse, der fik Roald Als til at kaste sig over opgaven, og det er vi mange, der er rigtig glade for, understreger Jørgen Knudsen.

Det flotte portræt af Ole Lauth kan nydes på et af skolens centrale gangarealer, hvor mange af højskolens 200 elever og 80 lærere nu får lejlighed til at lette på hatten og mindes en god ven, hver gang de går forbi.

Et fantastisk billede af en fantastisk mand med et fantastisk liv.

Elever på Egmont Højskolen betragter det flotte maleri af Ole Lauth.

Sidst opdateret:
Gå til top Top