Ny kampagne om de handicapkompenserende ordninger
24. august 2020

Ny kampagne om de handicapkompenserende ordninger

Dansk Handicap Forbund står bag en ny kampagne, der skal klæde jobcentermedarbejdere bedre på til at bruge de handicapkompenserende ordninger.

Poster CathNår man har et handicap, er der forskellige muligheder for at få hjælp til at etablere sig på arbejdsmarkedet. Overordnet set er der fire ordninger – de handicapkompenserende ordninger – som en jobsøgende, der har et handicap i forhold til det job, han eller hun søger, kan blive bevilget, så barriererne for at komme ind på arbejdsmarkedet mindskes en smule. 

De fire ordninger er hjælp til arbejdspladsindretning, den såkaldte isbryderordning, fortrinsret, som giver personer med handicap ret til at komme til en samtale til et job i det offentlige, og personlig assistance i et job.

- Det er ikke svært at bruge de handicapkompenserende ordninger, når først man kender til dem. Vi ved fra tidligere undersøgelser og projekter, at ordningerne desværre ikke altid ligger i bevidstheden hos dem, der skal bruge den. Vi ønsker at skubbe på, så ordningerne kommer helt frem i bevidstheden hos alle, der har berøring med dem, siger Dansk Handicap Forbunds formand, Susanne Olsen.

I første omgang rulles kampagnen ud i de kommuner, som Dansk Handicap Forbund allerede arbejder sammen med – blandt andet Glostrup og Randers. Andre kommuner og jobcentre har dog mulighed for at købe kampagnematerialet ved at kontakte forbundet.

Kampagnen er tilknyttet www.brugdem.dk - siden fører til Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering. Her kan du læse alt om, hvad de handicapkompenserende ordninger er, og hvad der skal til for at få dem bevilget.

Læs mere hos Dansk Handicap Forbund

Sidst opdateret:
Gå til top Top