Ny hverdag med festligt indhold på Jonstrupvang
20. april 2020

Ny hverdag med festligt indhold på Jonstrupvang

På bo- og dagtilbuddet Jonstrupvang har der været en rigtig god stemning i coronakrisen. Men hverdagen er heller ikke helt som den plejer.

Beboere på Jonstrupvang- Vi ønskede at gøre det sjovt og hyggeligt, fortæller forstander Kim Frederiksen om situationen, da coronakrisen ramte Danmark.

For selvom der er mange forholdsregler og bekymringer at forholde sig til, så var ønsket at skabe et positivt fokus – at lave lejrskole-stemning.

- Og det var alle med på, fordi man forbinder lejrskole med noget positivt, forklarer Kim Frederiksen.

Situationen har skabt en ny virkelighed på Jonstrupvang, hvor der har været mange sjove og hyggelige tiltag.

- Vi spiser ikke i caféen sammen længere, men i grupperum. Det betyder faktisk, at beboerne er kommet tættere på hinanden på en anden måde, end de plejer. Vi har brugt skoven, flyvepladsen (den nedlagte Flyvestation Værløse), vi har klippe-klistret og Jonstrupvangs Venner har købt blomster, fortæller Kim Frederiksen.

På Skype med pårørende

Bankospil via Skype.Der har også været et event hver uge, for eksempel kom musikeren Morten Lucas forbi og gav to udendørs koncerter, og så har der været virtuelt bankospil over Skype, hvor numrene blev råbt op på kontoret og en medarbejder løb rundt til lejlighederne på Jonstrupvang med præmierne til de heldige.

Det er generelt gået fint med at holde afstand, men Jonstrupvang har dog været ”nødt til” at lave en krammekonto, hvor man kan skrive sit navn, så der kan blive krammet igennem på et senere tidspunkt.

Og netop kontakten – og særligt kontakten med beboernes pårørende – har fyldt. Der er blevet installeret Skype hos mange, så de kunne tale med familien og andre. Men helt afløse et fysisk møde kan det ikke.

- Vi håber, at der snart bliver beskrevet nogle sikre måder til at få besøg, for det savner beboerne virkelig meget, siger Kim Frederiksen.

Sidst opdateret:
Gå til top Top