Ny aftale om indsats for elever og studerende med handicap
12. maj 2021

Ny aftale om indsats for elever og studerende med handicap

Et flertal i Folketinget er blevet enige om at forbedre indsatsen for elever og studerende med handicap. Det sker med flere forbedringer.

Der er indgået en politisk aftale om at udmønte 29,2 millioner kroner fra Satspuljen for 2019, hvor formålet er at styrke indsatsen for elever og studerende med fysiske eller kognitive handicap.

Aftalen indebærer forskellige forbedringer – for eksempel muligheden for at forlænge erhvervsuddannelsens grundforløb, rådgivningsindsats på erhvervsuddannelserne, Gladfondens flexuddannelse for tidligere STU-elever forlænges et år, forsøg med helhedsorienterede studieplaner på de videregående uddannelser m.m.

- Det er helt relevante forbedringer af uddannelsesmulighederne for unge med handicap. Tak for større fleksibilitet og for at fokusere på rådgivning og vejledning på erhvervs- og videregående uddannelser, siger CP Danmarks direktør Mogens Wiederholt i en kommentar til aftalen og uddyber:

- Det er en rigtig fin aftale, og det er alt sammen skridt i den rigtige retning, som medvirker til, at unge med handicap får bedre mulighed for at tage en uddannelse.

Du kan læse mere og finde hele aftalen her: Undervisningsministeriet

Sidst opdateret:
Gå til top Top