Nu kan du være med i et spændende fotoprojekt
15. marts 2021

Nu kan du være med i et spændende fotoprojekt

I løbet af 2021 lanceres et fotodokumentarisk projekt om cerebral parese (CP) hos børn og unge. Målet er udgivelsen af en bog, som i tekst og billeder dokumenterer de mange facetter, som en tilværelse med CP byder på.

Henrik SimonsenAf Frands Havaleschka

Det er neuropædiater Henrik Simonsen, der står bag projektet. Mange vil sikkert huske ham fra hans arbejde på børneafdelingen på Hvidovre Hospital og Rigshospitalet, men hvad de færreste sikkert ved, så er han også kunstnerisk udøvende fotograf med portræt som speciale.

Henrik Simonsen har indgået et samarbejde med kunstfotograf Søren Rønholt som den redaktionelle drivkraft, og han glæder sig nu til projektet, der længe har været et stort ønske.

- Mit mangeårige arbejde med børn og unge med CP kombineret med et solidt og kreativt fotografisk håndelag giver et unikt udgangspunkt for projektet, siger Henrik Simonsen, der er taknemmelig for Søren Rønholts deltagelse som garant for den kunstneriske kvalitet.

Forhåbningen er at skabe et kunstnerisk værk, som kan oplyse om og stimulere interessen for den vigtige gruppe, og senere vil udstillinger eventuelt komme på tale.

Fotoprojektet vil omfatte 20 børn og unge med CP i alderen op til 18 år. Det skal så vidt muligt være landsdækkende, omfanget afhænger af muligheden for at få fondsmidler.

Sådan kommer det til at foregå

Projektet indebærer et kort telefoninterview med en af forældrene, hvor der dels vil blive informeret om projektet, dels afdækket hvordan CP har påvirket helbred og livssituation hos barnet/den unge med CP og familien.

Der vil efter aftale blive fotograferet i hjemmet og i andre situationer, så som skole, træning, terapi, undersøgelse og sport. Fotografering vil foregå under hensyntagen til de gældende regler for Covid-19.

- For at kunne planlægge projektet bedst muligt er det vigtigt at få tilkendegivelser fra interesserede så hurtigt som muligt, også selvom der først ønskes deltagelse på et senere tidspunkt, understreger Henrik Simonsen.

Kontakt og hør mere

Er du interesseret i at høre mere, har CP og er 18 år eller yngre, eller er du forælder og har et barn i målgruppen, kan du kontakte Henrik Simonsen på telefon 20 12 52 50 eller via mail til cpfotobog@gmail.com

Sidst opdateret:
Gå til top Top