Neurocenter Østerskoven er indtil videre kommet godt igennem coronakrisen
29. april 2020

Neurocenter Østerskoven er indtil videre kommet godt igennem coronakrisen

Et år er gået siden Jan Riel Christensen overtog ledelsen af Neurocenter Østerskoven i Hobro. Siden er fulgt en god og spændende tid med mange aktiviteter og en udvidelse af kapaciteten.

Jan Riel Christensen.Region Nordjyllands beslutning om at slå nogle tilbud sammen på hjerneskadeområdet og ændre målgruppen på Neurocenter Østerskoven betød samtidig, at der var behov for at udvide Østerskoven med flere pladser og dermed også den fysiske kapacitet.

Derfor gik det meste af 2019 med at bygge nye lejligheder. De blev indviet den 9. december, og inden jul var de første beboere flyttet ind.

- Den nye tilbygning fungerer rigtig fint, understreger Jan Riel Christensen, der sammen med det øvrige personale efterfølgende var klar til at tage imod nye borgere, der var visiteret til en plads på Østerskoven.

Men så kom Coronakrisen, og det satte rekrutteringsarbejdet noget i stå. Til gengæld er livet gået videre for Østerskovens beboere og medarbejdere, der har klaret det hele flot, trods den store usikkerhed om situationen.

- Heldigvis har ingen her på Østerskoven været syge af corona, hverken beboere eller medarbejdere, fortæller Jan Riel Christensen, der sammen med personalet har fulgt myndighedernes anbefalinger og fået fin støtte af regionen, der løbende har været gode til at hjælpe og opretholde en tæt kontakt med ledelsen.

Stor opbakning blandt beboerne

I øjeblikket har Østerskoven ingen beboere under 18 år, hvilket betyder, at der indtil nu har været et generelt besøgsforbud.

- Vi holder god afstand til hinanden og spiser i mindre spisegrupper. Den fysiske træning fortsætter, og for at imødekomme anvisningerne har vi gjort mere plads til de fysiske udfoldelser ved at inddrage nogle af de tilstødende lokaler, ligesom rengøringen af træningsredskaberne og træningslokalerne er blevet intensiveret. Desuden er en del af undervisningen, bl.a. musik, foregået via skærm, fortæller Jan Riel Christensen.

Trods omstændighederne er det forløbet fint, og Jan Riel Christensen glæder sig over, at der blandt borgerne har været rigtig god opbakning til de nødvendige tiltag.

Nu håber han blot på, at coronakrisen snart er overstået, så en mere normal dagligdag igen indfinder sig.

 

Fakta:

Efter regionens strukturmæssige ændringer råder Neurocenter Østerskoven i dag over 28 døgnpladser fordelt på et fødselsskadeafsnit for mennesker med cerebral parese og et afsnit for mennesker med erhvervet hjerneskade. Aldersspredningen går pt. fra 18 til 70 år. I flere år har Østerskoven med fin succes tilbudt den 3-årige ungdomsuddannelse (STU).

I øjeblikket har Østerskoven udover egne beboere også optaget en ambulant STU-elev. Da det er et landsdækkende tilbud, har Østerskoven mulighed for at optage borgere fra hele landet. Pt. er der ledige pladser. Du kan læse mere på hjemmesiden: oesterskoven.rn.dk

Sidst opdateret:
Gå til top Top