Nedbrud i de norske fjelde
18. august 2020

Nedbrud i de norske fjelde

Astrid Skovbakke, der har cerebral parese, og hendes crew havde planlagt en 54 kilometer lang tur i de norske fjelde. Men hendes særlige vandrekørestol brød sammen, så hele crewet måtte vende om. De havde dog stadig en fantastisk tur.

Astrid i NorgeDu må aldrig gå ned på udstyr! Det er en gylden regel - og en stående vending - blandt mange aktive folk, uanset om de er lystfiskere, vandrere, cykelryttere, fritidsfotografer, akvarieentusiaster eller bidt af noget helt andet.

Men det var desværre lige præcis det, der skete for Astrid Skovbakke, der har cerebral parese, og hendes crew, der for nylig kom hjem fra en ugelang tøsetur til de norske fjelde.

Allerede på førstedagen, blot to kilometer inde på ruten ved Haukeliseter, gik Astrids norsk-producerede vandrekørestol i stykker. Svejsningerne ved skubbehåndtagene knækkede, og det samme var ved at ske med nakkestøtten.

Gode råd var dyre, men Astrids mor, Mette, der er noget af en ’handy-woman’, hev værktøjskassen frem og gik straks i gang med at reparere svejsningerne.

Gaffatape var ikke nok

Blandt andet ved hjælp af gaffatape og montering af ekstra bøsninger over bruddene fik hun den dyre, specialproducerede vandrestol gjort køreklar.

Men reparationen tog noget tid, så holdet, bestående af i alt otte personer, valgte at slå lejr og hygge sig i det lune vejr, så de kunne være friske til en ekstra lang etape dagen efter. Starten på dagen var god, men desværre viste det sig ret hurtigt, at reparationerne ikke kunne holde til belastningen i det meget ujævne terræn.

Astrid i NorgeEfter seks kilometer måtte holdet kapitulere. Det gav ingen mening at forsøge at gennemføre resten af de i alt planlagte 54 kilometer med en defekt vandrekørestol. Det ville være en umulig opgave.

- I stedet slog vi lejr og hyggede os endnu engang og brugte så tredjedagen til at gå tilbage til udgangspunktet ved fjeldstationen, hvor vores biler
stod parkeret, fortæller Mette Skovbakke.

Vi tager revanche

Her blev holdet så i de næste to dage og valgte at tilbringe den sidste nat i en hytte, inden det igen gik hjemad mod Danmark. Efter nogle timers kørsel tog de færgen fra Kristiansand til Hirtshals og derfra videre til Egmont Højskolen, hvor Astrid er elev.

- Trods vores uheld var humøret højt hos alle pigerne under hele turen, understreger Mette Skovbakke. Det blev en fantastisk tur med nogle fantastiske piger. Men det blev bare ikke den tur, vi havde forestillet os, lød hendes bedømmelse.

Men kender vi den vandreglade familie ret, så bliver der taget revanche, både overfor den norske producent og overfor udfordringen i de norske fjelde. De kan vente sig, kan de!

Astrid i Norge

Selvom Astrids tur ikke gik helt efter planen, havde hele crewet en fantastisk tur.

 

Sidst opdateret:
Gå til top Top