Målsætningen er 5-7 medaljer ved de Paralympiske Lege
18. august 2021

Målsætningen er 5-7 medaljer ved de Paralympiske Lege

I dagene fra 24. august til 5. september overtager de paralympiske atleter idrætsanlæggene i Tokyo. Danmark stiller med 25 atleter i otte forskellige sportsgrene, og det officielle mål er en forventet høst på 5-7 medaljer.

- Det er et stærkt dansk hold, vi sender til PL i Tokyo, og det er ikke svært at få øje på de mest oplagte medaljekandidater, fortæller Michael Møllgaard Nielsen, der er elitechef i Parasport Danmark og klar til at melde en resultatmålsætning ud sammen med DIF og Team Danmark.

- Daniel Wagner er lige nu bedre end nogensinde før i længdespring, og Peter Rosenmeier stiller op som forsvarende bordtennismester ved EM, VM og PL. De to har gjort det før og skal vise vejen for debutanter som Lisa Kjær Gjessing (taekwondo), Tobias Thorning Jørgensen (dressur) og Cathrine Rosengren (badminton), der også hører til i den absolutte verdenselite.

Elitechefen ser dog også andre gode muligheder, bl.a. i dressur hvor Danmark er repræsenteret af fire verdensklasseryttere – en af dem er Caroline Cecilie Nielsen, som du kan læse mere om her.

Også svømmeren Amalie Vinther (læs mere om Amalie her) kan gå hen og lave et flot resultat, og så bliver det spændende at følge landsholdet i kørestolsrugby, hvor Sebastian Frederiksen (læs mere om Sebastian her) er en vigtig brik.

Holdet er i konstant udvikling og tørner nu sammen med de absolut bedste nationer for første gang i PL-historien.

Du kan i øvrigt læse mere om truppens tre deltagere med cerebral parese, Caroline, Amalie og Sebastian, i det nye nummer af medlemsmagasinet CP INDBLIK.

Masser af tv-tid på DR2

Du kan følge PL-konkurrencerne på DR2 hver dag, og DR1 sender Guld til Danmark hver dag kl. 18.10. På grund af tidsforskellen er der mange udsendelser om natten og i formiddagstimerne. Følg med i tv-oversigten. Også dr.dk vil være spækket med reportager fra PL.

Hvis man skal sætte målsætningen om 5-7 medaljer lidt i relief i forhold til de seneste tre Paralympiske Lege, så opnåede Danmark 7 medaljer i Rio i 2016 (1 guld, 2 sølv og 4 bronze), 5 medaljer i London 2012 (1 guld, 4 bronze) og 9 medaljer i Beijing i 2008 (3 guld, 2 sølv, 4 bronze).

PL starter med åbningsceremoni den 24. august og slutter den 5. september. Dagen før, den 23. august, sender DR dokumentaren 'De Paralympiske Lege: Et uretfærdigt spil'.

Til slut lige en servicemeddelelse: Det officielle danske OL- og PL-hashtag er #allfordenmark

Sidst opdateret:
Gå til top Top