Kristian Hegaard modtager Vanførefondens opmuntringspris
26. maj 2021

Kristian Hegaard modtager Vanførefondens opmuntringspris

Fire prismodtagere blev hædret tirsdag, da Vanførefonden uddelte opmuntringsprisen og forskerprisen.

Niels Buster Norsk og Kristian HeegaardDer var dømt prisregn, da Vanførefondens repræsentantskab tirsdag mødtes til årsmøde. Her skulle fondens opmuntringspris og forskerpris uddeles, og det blev dobbelt op med hele fire prismodtagere.

Opmuntringsprisen, som ikke blev uddelt i 2020, havde i år to prismodtagere:

Niels Buster Norsk fra Dansk Handicap Forbund modtog prisen for sin enorme indsats som frivillig i ulandsarbejdet.

Den anden modtager blev Kristian Hegaard, medlem af Folketinget for De Radikale. Kristian Hegaard fik prisen efter at være indstillet af CP Danmark. I indstillingen hedder det bl.a:

“Som forbillede og opmuntring for mange er Kristian en af de meget få, med en funktionsnedsættelse, der deltager i debatprogrammer, nyhedsindslag og taler fra Folketingets talerstol – ikke om og i kraft af sit handicapprædikat, men som meningsdanner, debattør og politiker. Det har det fra første færd været vigtigt for Kristian Hegaard at understrege, at han ikke er handicappolitiker, men en politiker med et handicap”.

Opmuntringsprisen på 25.000 kroner donerede Kristian Hegaard på stedet til Børneortopædisk afdeling på Rigshospitalet, hvor Kristian har tilbragt evigheder som barn.

Årets forskerpris på 100.000 kroner gik til to forskere fra Roskilde Universitet: Professor Hanne Warming og ph.d Emil Falster ved forskningscentret Livet med mobilitetshandicap. Emil har ud over sin forskning også markeret sig stærkt i den handicappolitisk debat.

CP Danmark ønsker alle prismodtagere et stort og velfortjent tillykke.

Emil Falster, Hanne Warming og Pia Gjellerup.

Emil Falster, Hanne Warming og Pia Gjellerup.

Sidst opdateret:
Gå til top Top