Krav om mundbind på sociale tilbud for besøgende og ansatte
29. oktober 2020

Krav om mundbind på sociale tilbud for besøgende og ansatte

Ansatte og besøgende skal fra i dag bære mundbind på botilbud. Kravet gælder dog ikke beboere og brugere og gælder kun, hvis der på tilbuddet er brugere eller beboere i risikogruppen.

I fredags blev der udmeldt strammere restriktioner flere steder i samfundet som reaktion på de stigende smittetal. Et af punkterne var et krav om brug af mundbind eller visir på alle offentligt tilgængelige indendørs steder.

De nye regler betyder, at besøgende, pårørende og ansatte fra torsdag den 29. oktober 2020 skal bære mundbind eller visir på sociale tilbud som for eksempel et botilbud.

Kravet om mundbind gælder indendørs i alle lokaler med adgang for offentligheden, men ikke på beboerens eget værelse eller bolig.

Ledelsen på botilbud skal løbende vurdere, om der er tæt kontakt med beboere eller brugere, som er i risikogruppen, og som derfor kan være i øget risiko for et alvorligt sygdomsforløb med COVID-19. I så fald er der krav om mundbind eller visir på tilbuddet.

Hvis et tilbud er omfattet af krav om mundbind, er der dog en række undtagelser. F.eks. gælder kravet ikke for personer under 12 år og mennesker, som på grund af fysisk eller psykisk svækkelse ikke er i stand til at bære mundbind.

Sidst opdateret:
Gå til top Top