Kom med bag kulisserne: Live-tv på Facebook erstatter det fysiske møde
07. oktober 2020

Kom med bag kulisserne: Live-tv på Facebook erstatter det fysiske møde

Hvad gør man, når corona-situationen spænder ben for et spændende, fysisk arrangement, som arrangøren har brugt masser af tid og energi på at planlægge og invitere til?

CP-TVDet er en situation, som CP Danmark har været bragt i flere gange i den seneste tid – og som formentlig også vil komme til at ske i fremtiden.

Først var det det reducerede landsmøde med knap 50 deltagere i Handicaporganisationernes Hus, der blev aflyst, og mandag var det offentliggørelsen af vinderen i Elsass Fonden og CP Danmarks store konkurrence, hvor alle med cerebral parese sommeren over kunne fortælle om livet med CP i en coronatid.

For at undgå aflysning blev der valgt en digital løsning. I begge tilfælde med hjælp fra CP-TV, som makkerparret Jacob Nossell og Signe Hartvig Daugaard introducerede på CP Danmarks Facebook-side i foråret.

Det har vist sig at være et godt digitalt alternativ til de bestående medie-muligheder og god erstatning for fysisk deltagelse i forskellige arrangementer.

Fra arrangement til live-tv

OliviaOp til afsløringen af konkurrence-vinderen i mandags var den gal igen og en ny måde at formidle resultatet - og hylde vinderen på - måtte arrangeres.

Redaktionsmøder om indhold, teknik og programplan blev afholdt i ugen op til, hvor også forskellige aftaler og video-optagelser skulle på plads.

Bl.a. producerede Sarah Kahia fra Elsass Fonden en fin præsentationsvideo, hvor man på to minutter fik et godt indblik i indholdet af de tre nominerede konkurrencebidrag.

Studieplan og sendeflade blev finpudset lige til det sidste. Udstyret blev testet, og derefter gik det løs med liveoptagelserne i Elsass Fondens lokaler.

Med Jacob Nossell som studievært startede Facebook-udsendelsen klokken 14.00. Jacob var både vært og afvikler, og det betød, at det var ham, der blev bekymret, da der kom ekko på talen under det første interview. To mikrofoner tændt samtidig og rumklang fra lokalet var årsagen, så ved at slukke permanent for den ene mikrofon, blev problemet løst.

Derefter kørte det hele efter planen med en god blanding af interviews og videoklip, så seerne hjemme i stuerne bag deres telefon, iPad, pc eller smart-tv kunne nyde oplevelsen i fred og ro.

Nervepirrende arbejde

Det nervepirrende ved liveudsendelser er altid om netforbindelsen holder, og om de spontane indslag lykkes. Opringningen til vinderen var imødeset med lige dele spænding og nervøsitet.

Men takket være god forberedelse, krydsede fingre og godt udstyr, lykkedes det at komme klart igennem til Søren Vith Sørensen og hans lille redaktionsgruppe på Neurocenter Østerskoven, der stod bag vinderbidraget ’Den Tavse Avis’.

Mogens Wiederholt.

CP Danmarks direktør var i studiet, da vinderen blev afsløret og konfettikanonen skudt af.

Personerne bag de tre nominerede bidrag, Emilie Westergaard, Peder Stausholm og Søren Vith Sørensen, var før udsendelsen blevet bedt om at holde sig klar ved telefonen, men det var kun vinderen, der blev ringet op. Og det var Søren. Så nogle blev jublende glade, andre blev skuffede. Sådan er det med konkurrencer - og live-tv.

Klokken 14.35 var udsendelsen slut, kameraet slukket og personerne foran og bag produktionen kunne ånde lettet op. Alt var gået godt. Endnu en udsendelse var afviklet på en ny og spændende måde.

Du kan i øvrigt læse meget mere om CP-TV og de kommende måneders udsendelser i det næste nummer af CP Magasinet INDBLIK.

Og du kan se alle udgaver af CP-TV på Facebook og YouTube.

Tilbage er blot rulleteksten

Redaktion:
Signe Hartvig Daugaard, TV- og medietilrettelægger
Jacob Yoon Egeskov Nossell, journalist og vært
Martin Merrild, SoMe Manager
Malthe Kjærulff Sandbye, produktionsassistent
CP-TV er produceret af Enactlab S/I - i samarbejde med Great Minority Media - for CP Danmark


Tilbage mangler kun oprydningen.

Sidst opdateret:
Gå til top Top