Hvem skal have Helene Elsass Prisen 2021?
07. oktober 2020

Hvem skal have Helene Elsass Prisen 2021?

Helene Elsass Prisen uddeles til februar for fjerde gang. Prisen er tidligere gået til ildsjæle og rollemodeller, men hvem skal modtage hæderen og de 150.000 kroner denne gang?

Buste af Helene Elsass.CP Danmark har sammen med Elsass Fonden stiftet en pris, der har til formål at belønne én eller flere ildsjæle for deres arbejde til fordel for mennesker med cerebral parese, og du har nu mulighed for at indstille kandidater.

Prisen uddeles for fjerde gang, og når det sker den 4. februar 2021, er det på dagen, hvor Helene Elsass ville være fyldt 100 år.

- Det er jo en fantastisk anledning til både at hylde modtageren af prisen og Elsass Fondens stifter. Samtidig har vi igen den store glæde, at prisen bliver overrakt af H.K.H. Prinsesse Benedikte, der er protektor for CP Danmark og Elsass Fonden, fortæller Nick Elsass, der er nevø til Helene Elsass og bestyrelsesformand i fonden.

Også CP Danmarks direktør, Mogens Wiederholt, ser frem til en festdag, hvor vinderen af et forhåbentligt stort felt af indstillede kandidater fejres:

- Vi er glade for samarbejdet om prisuddelingen. Det er en fantastisk flot pris og en god måde at få synliggjort de mange ildsjæle, der gør noget ekstraordinært for mennesker med cerebral parese.

Prisen uddeles én gang årligt og går til en person, et projekt, institution eller organisation, der har gjort en bemærkelsesværdig indsats for mennesker med cerebral pareses deltagelse og inklusion i samfundsfællesskabet.

Uddeles for fjerde gang

Helene Elsass Prisen har tidligere været uddelt tre gange. I 2018 var den første prismodtager Len Nossell og det danske CP Fodboldlandshold.

Ved uddelingen i 2019 blev rollemodellen Astrid Siemens Lorenzen, der selv har cerebral parese, og ildsjælen Pauline Sonne-Schmidt, der i flere år har arrangeret venskabsweekender for børn med cerebral parese, belønnet for indsatsen. De delte prisen og modtog hver 75.000 kroner.

Sidste år gik prisen til Parasport Frederiksberg, repræsenteret ved Mansoor Siddiqi, og landstræner Leif Nielsen for deres store indsats for racerunningsporten. Om kort tid skal prisen uddeles igen. Derfor opfordrer de to samarbejdspartnere til at indsende nye forslag til kandidater, og det må godt være kandidater, der tidligere har været foreslået.

Send din indstilling

Det er muligt at indstille kandidater til Helene Elsass Prisen til og med den 10. december 2020. Og reglerne er enkle: Alle har mulighed for at indstille kandidater til prisen, men ingen tillidsrepræsentanter eller medarbejdere fra Elsass Fonden eller CP Danmark kan modtage den. Feltet forventes at udgøre en bred skare inden for blandt andet uddannelse, arbejdsmarked, idræt og fritid samt kunst og kultur.

Kandidater indstilles ved at skrive en kort motiveret indstilling, som du kan indsende via en formular her: Indstilling til Helene Elsass Prisen 2021

Alle indstillinger behandles i et fællesudvalg bestående af repræsentanter fra Elsass Fonden og CP Danmark. Prisen bliver overrakt af H.K.H. Prinsesse Benedikte ved et arrangement hos Elsass Fonden den 4. februar 2021.

Det er ikke længere muligt at indstille kandidater

Sidst opdateret:
Gå til top Top