Hovedbestyrelsen samlet online
28. april 2021

Hovedbestyrelsen samlet online

For anden gang blev CP Danmarks hovedbestyrelsesmøde (HB) holdt online. Det skete i lørdags, den 24. april, hvor 21 foreningsvalgte og en lille håndfuld medarbejdere fra sekretariatet sad klar foran skærmen.

Pia Allerslev- Det var ikke lige det, jeg havde forestillet mig. Jeg havde håbet, at dagens møde skulle være afholdt som et fysisk møde, indledte landsformand Pia Allerslev sin beretning.

Hun kunne se tilbage på en coronatid, hvor ensomheden er blevet tydeligere, både blandt unge og ældre. Hun var derfor glad for, at foreningen har spillet en positiv rolle og gjort en forskel for mange. Hun roste alle initiativerne, både de centrale og ikke mindst de mange, som foreningens kredse har budt ind med.

- Vi har lært, at CP Danmark er et vigtigt fællesskab for vores medlemmer, og den indsats forpligter, og det er en retning, vi skal bygge videre på, udtrykte landsformanden.

På den handicappolitiske dagsorden fremhævede hun indsatsen for at udfordre den seneste udvikling i vaccinationsstrategien samt kampen mod forringelsen af BPA-ordningen. Også foreningens bidrag til en forbedring af STU-uddannelsen og evalueringen af det specialiserede socialområde, som har haft stor opmærksomhed på det seneste, fyldte meget i beretningen.

Hovedbestyrelsen online april 2021

CP Danmarks hovedbestyrelse holdt for anden gang møde digitalt på Zoom på grund af coronasituationen.

Forbedret økonomi

Som et væsentligt opmærksomhedspunkt kunne Pia Allerslev glæde sig over, at foreningens økonomi, som i flere år har været noget anstrengt, havde fået en positiv drejning i det forløbne år. Godt hjulpet af coronasituationen og sparsommelighed.

Et budgetteret underskud på 2,6 mio. kr. var endt med et minus på blot 850.000 kr. Samtidig kunne forretningsudvalget (FU) i samarbejde med sekretariatet præsentere et revideret budget for 2021, der er 1,15 mio. kr. bedre end tidligere fremlagt.

- Men vi er på ingen måde i mål, understregede landsformanden.

- Foreningens økonomi har min og FU’s fulde opmærksomhed, og vi arbejder nu videre med en langsigtet plan, der bliver udarbejdet, når vi igen kan sidde overfor hinanden i et kreativt og fortroligt rum.

Også foreningens struktur, byggeprojektet på Jonstrupvang-Bebyggelsen og foreningens initiativer i forbindelse med kommunalvalget var nogle af de andre punkter, der blevet taget op på HB-mødet og beskrevet i beretningen.

Du kan læse hele beretningen her.

Genvalg og nyvalg

Som en fast del af april-mødet er der valg til både FU og HB. Jacob Nossell blev genvalgt til HB, og efter kampvalg, blandt fire kandidater til de tre poster i FU, blev Caspar Vestergaard, Frederik Walter Olsen og Tobias Jørgensen valgt.

For Frederik og Tobias var der tale om genvalg, mens der var nyvalg til Caspar. Det betød, at FU måtte tage afsked med Jens Peder Roed, der i to perioder har haft posten i FU, i sidste omgang siden 2015.

Sidst opdateret:
Gå til top Top