Fremskridt for mennesker med CP i Uganda
20. februar 2020

Fremskridt for mennesker med CP i Uganda

CP Danmarks to frivillige, Thomas Arpe og Rasmus Storgaard, har været i Uganda for at se, hvordan det går med foreningens udviklingsprojekt i det afrikanske land.

Thomas Arpe i Uganda.Besøget i Uganda er et led i det projekt, CP Danmark har søgt midler til og kører sammen med den lokale CP-organisation, UNAC.

Projektet henvender sig til mennesker med cerebral parese i nogle områder af Uganda, mennesker med CP er en meget udsat gruppe i landet.

Besøget viste, at arbejdet i Uganda har givet gode resultater. Thomas og Rasmus kom hjem med masser af erfaringer og feedback. Blandt andet udtrykte en gruppe forældre stor glæde over de support-grupper, der er oprettet i lokalområderne.

- Det betyder, at de ikke føler sig alene med CP. De er også blevet undervist i, at cerebral parese ikke er farligt, som mange desværre tror, så børn med CP kan sagtens gå frit rundt, de behøver ikke at blive hjemme. Forældrene er også blevet undervist i fysiopterapi og vil meget gerne have mere af det samt hjælpemidler, fortæller Thomas Arpe.

Legetøj med til børnehave

Thomas og Rasmus oplevede for tre år siden en dreng med CP, der var gemt væk derhjemme og ikke kunne meget selv. Denne gang mødte de drengen igen, og han var mere udadvendt, havde fået en kørestol og var nået meget længere. Hans mor var meget stolt af ham og taknemmelig for CP Danmark og UNAC.

- Vi var selv meget overraskede og glade over det, vi har gjort, og kan se, at indsatsen hjælper, fortæller Thomas Arpe.

UNAC er som organisation blevet stærkere for eksempel ved en bedre projektstyring og ved en bedre medlemshåndtering og medlemskommunikation.

Under besøget har Thomas og Rasmus blandt andet besøgt en børnehave, hvor børn med handicap bliver passet, mens forældrene arbejder. Thomas og Rasmus havde legetøj med til børnehaven fra Danmark.

Et nyt tiltag i projektet er mikrolån, hvor en CP-familie for eksempel har lånt et beløb til at købe en mindre kyllingefarm, som de kan få en lille, fast indtægt af. Så betaler de af på lånet efterfølgende. Indtægten hjælper familien i hverdagen og giver råd til medicin m.m.

Projektet i Uganda er færdigt i december 2020.

Kvinder i Uganda.

Sidst opdateret:
Gå til top Top