Fra Bosnien til Egmont Højskolen
26. april 2021

Fra Bosnien til Egmont Højskolen

28-årige Kenan Agic fik en hård start på livet og har haft nogle svære oplevelser. Men det har gjort ham robust og givet ham mod på at leve livet.

Kenan AgicKenan Agic, der har cerebral parese, blev født i Bosnien, mens der var krig i det tidligere Jugoslavien.

I krigen mistede han sin far og flere andre familiemedlemmer, og kun fire måneder gammel kom Kenan til Danmark sammen med sin mor efter en barsk start på livet.

Han har haft en opvækst på den københavnske vestegn med både gode og dårlige oplevelser, for eksempel har Kenan haft gode kammerater, der ikke så begrænsninger ved hans handicap og behandlede ham som alle andre.

For nyligt mistede Kenan sin mor, og sammen med andre nære dødsfald omkring ham og oplevelser omkring operationer m.m. har han været hårdt ramt gennem livet på krop og sjæl.

Sprang i faldskærm

Kenan AgicI dag er Kenan 28 år og går på Egmont Højskolen, hvor han tager en STU. Han sidder i kørestol, er talebesværet og drømmer om at få en BPA efter højskolen.

Han er opsat på at prøve nyt og udfordre sig selv - for eksempel sprang han i faldskærm sidste år, er begyndt at lære spansk og så kan han spille PlayStation og male med sin højre fod.

Den hårde start på livet har gjort ham robust, men betyder også at han vil leve livet og har fart på. Drømmen er at kunne rejse til USA næste sommer, når han er færdig på Egmont Højskolen.

Det er en rejse, han sparer sammen til, og som forhåbentlig bare er den første af mange rejser, for Kenan vil gerne besøge et nyt land hvert år. Kort sagt er Kenan en mand, der prøver at udvikle sig nonstop.

Kenan Agic holder foredrag – med assistance fra sin hjælper - om sit liv og har også skrevet en lille bog, man kan købe af ham. Er du interesseret i at høre nærmere om Kenan, kan du kontakte ham på: magecbat@gmail.com

Sidst opdateret:
Gå til top Top