14. september 2021

Fællesskab kan give frirum for mænd med CP

Lars Gulbæk har i de senere år oplevet, at hans diagnose er blevet tydeligere for ham, og han har derfor søgt et fællesskab for mænd med CP.

Inden for de senere år er Lars Gulbæks diagnose blevet tydeligere for ham. Hans cerebral parese er via senskader og kognitive udfordringer begyndt at fylde mere, og han oplever for eksempel oftere tankespring og delt opmærksomhed.

Det har fået den 56-årige systemudvikler fra København til at søge CP Danmarks fællesskab for mænd for at kunne dele tanker og bekymringer med ligestillede.

- Jeg vil gerne være med i klubben, fordi det er vigtigt, når man har særlige vilkår, at være sammen med andre, der forstår det. På den måde kan man snakke om tingene med ligestillede. Det giver en samhørighed, forklarer Lars Gulbæk, der har cerebral parese i en mild grad i venstre side.

Han ser tilbage på det, han kalder et almindeligt livsforløb med karriere. Han er uddannet datalog, har en HD i finansiering og arbejder i dag i delebilfirmaet LetsGo. Lars deltog før sommeren i en digital ølsmagning med andre mænd med CP.

- Det var et rigtig fint og hyggeligt arrangement, men jeg glæder mig til, at vi kan mødes fysisk, siger han.

Som barn fik Lars at vide, at han havde et kvikt hoved og derfor – til trods for sin diagnose – godt kunne klare sig selv. Og det har han så gjort lige siden. Men de tiltagende kognitive udfordringer er begyndt at fylde.

Nemmere at identificere sig

Lars har tidligere haft samtaler med CP Danmarks psykolog og har deltaget i arrangementer i foreningen - blandt andet et besøg på Statens Museum for Kunst, hvor Lars mødte andre med CP og fik en rigtig god oplevelse.

Og derfor søger Lars nu mandefællesskabet for mænd over 45 med CP. Her kan der blive et ekstra rum, hvor det er nemmere at identificere sig med hinanden og de udfordringer, diagnosen giver.

- Det var en rigtig god start med ølsmagningen, og der er noget at bygge videre på her, siger Lars Gulbæk, der ser frem til kommende mande-aktiviteter.

Om CP-mandeklubben

Peder Stausholm er tovholder og inviterer alle mænd med CP over 45 år ind i et fællesskab. Peder har selv CP og har savnet at have et trygt forum, hvor man kan udveksle erfaringer. Vil du høre nærmere eller være en del af fællesskabet, der hører under CP Danmark, så skriv i første omgang til projektleder Line på: lrj@cpdanmark.dk

Sidst opdateret:
Gå til top Top