En tavs stemme blev hørt - 19-årige Søren fra Østerskoven vandt corona-konkurrencen
05. oktober 2020

En tavs stemme blev hørt - 19-årige Søren fra Østerskoven vandt corona-konkurrencen

Søren Vith Sørensen, der har cerebral parese, viste sin corona-ramte hverdag på Neurocenter Østerskoven frem, og det gav ham flest stemmer og førstepræmien på 5.000 kroner i Elsass Fonden og CP Danmarks corona-konkurrence.

Søren Vith SørensenHvordan har du oplevet coronakrisen?

Det spurgte Elsass Fonden og CP Danmark om i konkurrencen ”Fortællinger om livet med CP i en coronatid”.

En konkurrence, hvor alle med cerebral parese kunne deltage.

27 indsendte bidrag blev til tre, som dommerkomitéen udvalgte og sendte til offentlig afstemning. Og her løb 19-årige Søren Vith Sørensen med de fleste stemmer foran Emilie Westergaards essay og Peder Stausholms video-bidrag.

Søren bor på Neurocenter Østerskoven i Hobro og har intet verbalt sprog, så han bruger en talemaskine til at kommunikere med. Han har skrevet dagbogsnotater i coronaperioden og har på den baggrund skabt en særudgave af avisen ’Den Tavse Avis’, der normalt udgives en gang om måneden på Østerskoven.

Logo fra coronakonkurrencen- I juni var jeg i CP-TV, hvor jeg skulle tale om CP i en coronatid. Her hørte jeg første gang om konkurrencen. Jeg fik lyst til at prøve at skrive noget. I starten blev det bare en dagbog, men lige før jeg skulle sende mit bidrag, kom min lærer, Birgit, i tanke om, at vi kunne lave det til en avis, fortæller Søren Vith Sørensen.

I avisen fortæller Søren, med hjælp fra andre elever og sin lærer, om, hvordan hverdagen blev ændret under coronakrisen i foråret. Først blev han hentet hjem af sin familie, senere kom han tilbage til Østerskoven, men måtte ikke få besøg. Undervisning via FaceTime, håndsprit, aflysninger og afsavn har præget tiden. Dommerkomitéen skrev om Sørens bidrag:

Avisen åbner for, at tavse stemmer kan blive hørt og giver indsigt i ventetiden og det afsavn, Coronakrisen bragte, men også fællessang, hjemmeundervisning og optimisme i forhold til hvad fremtiden skal bringe.

- Tak til Søren for at give os andre et indblik i, hvordan hverdagen så ud under corona, når man er ung, uden verbalt sprog og isoleret. Jeg ved, at hæderen betyder rigtig meget for Søren, men det er samtidig en stor anerkendelse af Neurocenter Østerskovens arbejde for en gruppe unge uden verbalt sprog, der kæmper for at blive hørt, siger CP Danmarks direktør, Mogens Wiederholt.

Elsass Fonden og CP Danmark ønsker Søren et stort tillykke - og et stort tak for at dele oplevelserne under corona.

Du kan se Sørens bidrag her: Den Tavse Avis

Sidst opdateret:
Gå til top Top