Brev til CP Danmarks medlemmer om corona
29. april 2020

Brev til CP Danmarks medlemmer om corona

CP Danmarks landsformand Lone Møller har skrevet til alle medlemmer i CP Danmark om situationen med coronavirus.

Kære medlem af CP Danmark

Jeg håber inderligt, at du er rask og ved godt mod. Det er en svær og helt uvant situation, vi befinder os i. Corona har på få uger vendt op og ned på vores hverdag. Og jeg er helt sikker på, at mange er dybt bekymret – og det kan der bestemt være god grund til. Smittes man med coronavirus, kan det resultere i alvorlig og langvarig sygdom.

Heldigvis er langt de fleste mennesker med cerebral parese ikke i større risiko end befolkningen som helhed. Men der er også en gruppe personer med CP, som vil blive kritisk syge, hvis de får corona.

Derfor er det under alle omstændigheder vigtigt, at man gør, hvad man kan for at undgå at blive smittet og undgår at smitte andre. Det betyder, at man skal holde øje med og efterleve de retningslinjer og anbefalinger, der kommer fra myndighederne.

Det er i sig selv en vanskelig opgave, fordi informationerne og anbefalinger kommer i en lind strøm, de ændres løbende og de er desværre ikke altid lige lette at forstå.

Selv om CP Danmarks sekretariat er sendt hjem og arbejder hjemmefra, så følger vi situationen tæt, og vi lægger løbende de nyeste retningslinjer og anbefalinger ud på vores hjemmeside og på vores to Facebookprofiler: CP Danmark og CP Danmark Forum.

Jeg vil derfor på det varmeste anbefale, at du følger med på hjemmesiden www.cpdanmark.dk.

På hjemmesiden er der link til de relevante myndigheders information om corona, ligesom vi løbende lægger nyheder ud, når der kommer nyt fra myndighederne, som har relevans for mennesker med cerebral parese.

Tilsvarende vil jeg anbefale, at du følger os på Facebook, hvor vi hele tiden lægger nye informationer ud, ligesom der på CP Danmark Forum er mulighed for at dele synspunkter og bekymringer med andre i samme situation.

Jeg vil også understrege, at sekretariatet holder helt almindeligt åbent. Der er fortsat rådgivning på de sædvanlige rådgivningstidspunkter, ligesom vores telefoner og mail er åben helt som sædvanlig.

Du er derfor mere end hjertelig velkommen til at kontakte os for rådgivning, men også hvis du blot har behov for at tale med en fra sekretariatet. Telefonen er åben.

Mange gennemlever en svær tid. Bekymring for sygdom og usikkerhed for fremtiden fylder hos os alle. Og der er desværre udsigt til, at det kan vare ved i lang tid. Selv om dele af samfundet langsomt genåbnes, så vil der være mennesker med cerebral parese, som – for at beskytte sig mod smitte - må leve med begrænsninger og restriktioner længe endnu.

Men jeg er også sikker på, at det går over. Selv om det kan være svært lige nu, så håber jeg, at det trods alt er muligt at finde lidt trøst i, at der kommer en tid efter corona.

Følg informationsstrømmen på hjemmesiden, tjek Facebook og tøv aldrig med at kontakte sekretariatet på telefon eller mail. Vi er der for dig.

Lone MøllerDe varmeste hilsner

Lone Møller
Landsformand

Sidst opdateret:
Gå til top Top