Besøgsrestriktioner på visse sociale botilbud indføres også i hovedstadsområdet
15. september 2020

Besøgsrestriktioner på visse sociale botilbud indføres også i hovedstadsområdet

Der indføres nu midlertidige besøgsrestriktioner på en række sociale botilbud i hovedstadsområdet, hvor mennesker i risikogruppen opholder sig.

I den kommende tid skal besøg på visse sociale tilbud i hovedstadsområdet foregå på udearealerne.

Det drejer sig om følgende 17 kommuner: Albertslund Kommune, Ballerup Kommune, Brøndby Kommune, Dragør Kommune, Frederiksberg Kommune, Gentofte Kommune, Gladsaxe Kommune, Glostrup Kommune, Herlev Kommune, Hvidovre Kommune, Høje-Taastrup Kommune, Ishøj Kommune, Københavns Kommune, Lyngby-Tårbæk Kommune, Rødovre Kommune, Tårnby Kommune og Vallensbæk Kommune.

Restriktionerne kommer efter, at lignende begrænsninger for nyligt blev indført i Frederikshavn Kommune og Hjørring Kommune efter et stigende antal tilfælde af coronasmitte.

Besøgsrestriktionerne omfatter kun sociale tilbud, som har beboere eller medarbejdere, som tilhører en risikogruppe. Det enkelte tilbuds ledelse skal vurdere, om der er beboere eller medarbejdere i risikogruppen ud fra de sundhedsfaglige retningslinjer.

Restriktionerne indføres med en ændring af den gældende bekendtgørelse om mulighed for lokalt at indføre besøgsrestriktioner på offentlige og private sociale botilbud.

Dette sker efter anbefaling fra Styrelsen for Patientsikkerhed, der også har indført restriktioner for besøgendes adgang til samtlige kommunale og private plejecentre m.v. i ovennævnte kommuner.

Det vil fortsat være muligt at besøge beboere på tilbuddene på udendørs arealer.

Det vil også i såkaldt kritiske situationer og evt. også ved besøg fra 1-2 faste besøgspersoner være muligt at gennemføre besøg på indendørs arealer, hvis det vurderes at kunne gøres forsvarligt.

Kilde: Social- og Indenrigsministeriet

Sidst opdateret:
Gå til top Top