Mad, Musik og Motion
11. november 2021

Mad, Musik og Motion

Det er titlen på et spændende projekt, der skal inspirere til en sjovere og sundere hverdag for en række dagtilbudsbrugere.

Af Frands Havaleschka

Med støttemidler fra Danske Handicaporganisationer er CP Danmark Storkøbenhavn i fuld gang med at gennemføre et spændende projekt med titlen: Mad, Musik og Motion.

Det omfavner en række voksne med cerebral parese og andre diagnoser i dagtilbuddet på Jonstrupvang i Værløse og på Pibergården, Lavuk i Nødebo.

Beboer og medarbejder på Jonstrupvang.

Caroline kiggede bogen igennem sammen med personalet.

- Målet er at sætte fokus på sund ”Mad på farten”, lære deltagerne om musik og give dem idéer, inspiration og redskaber til at praktisere god hverdagsmotion, alt sammen til gavn for dagtilbudsbrugerne de to steder, fortæller Birte Hagelund, der står bag projektet.

Hun har etableret et samarbejde med kostkonsulent Birgitte Flensholt, der har stor viden om og erfaring med kost og ernæring til mennesker med udfordringer.

Personlig bog med favoritkost

- Birgitte vil stå for undervisningen, og i den forbindelse vil alle deltagere få mulighed for at skrive sin egen personlige bog om kost. Alle får en bog med blanke sider, og så kommer vi med billeder, tekster og andet materiale, der kan sættes ind i bogen. Der vil således være mulighed for at samle præcis det, som hver enkelt synes er vigtigst, understreger Birte Hagelund.

Hvor mange sukkerknalder er der i en halv liters cola? 25 kunne kostkonsulent Birgitte Flensholt bl.a. fortælle.

Projektet startede i midten af november, hvor Birgitte Flensholt fortalte smageholdets deltagere på Jonstrupvang om kostens betydning, og hvordan sukker påvirker kroppen. Desuden fik de en masse gode forslag til små sunde mellemmåltider, der kan holde blodsukkeret i balance.

Smagsprøver er en del af den sansemæssige oplevelse, så alle havde også mulighed for at smage på forskellige ting og fik ovenikøbet en lille pakke med smagsprøver med hjem.

Så længe projektet kører vil deltagerne løbende få en række opskrifter, de selv kan afprøve, ligesom alle deltagerne senere får en flot t-shirt med ’Mad på farten’-logo samt kogebogen ’Mad på farten’, som Birgitte Flensholt udvikler i samarbejde med arbejdsgruppen.

Musik og motion

Musikdelen er lagt i hænderne på sanger og skuespiller Mikkel H. Lund, der selv har cerebral parese. Han bidrager med ny viden, øvelser, sangtræning og korsang med deltagerne. Det er så idéen, at man kan benytte øvelserne efterfølgende de respektive steder.

Mikkel Lund

Mikkel Lund havde nogle herlige timer sammen med deltagerne i musikgruppen.

Den første dag på Jonstrupvang brugte han til at hygge med de sangglade deltagere, synge sammen med dem og give en lille koncert med nogle af hans egne sange. De mere croonerprægede sange var dem, der tog flest kegler hos både deltagere og personale.

Det sidste element i projektet er ’Motion i hverdagen’, der udføres af Elsass Fondens professionelle team. Herfra vil medarbejdere komme til nogle aktivitetsdage og arbejde individuelt med øvelser og redskaber, som er lette at bruge i hverdagen, f.eks. boldkast, elastiktræning eller andet.

For at understøtte mulighederne, så man også er i stand til at huske øvelserne, vil der blive udarbejdet et lille hæfte. Denne del vil blive udført i starten af det nye år.

Sidst opdateret:
Gå til top Top