Astrids Dreamteam gennemførte Fjällräven Classic Sverige
08. september 2021

Astrids Dreamteam gennemførte Fjällräven Classic Sverige

Omgivet af otte friske kvinder skrev Astrid Skovbakke historie, da hele holdet, som de første nogensinde, gennemførte Fjällräven Classic Sverige i kørestol. En rute på i alt 110 kilometer.

22-årige Astrid Skovbakke har cerebral parese og sidder i kørestol, men det afholder hende ikke fra at være vild med naturen. Noget hun har arvet fra sine forældre, Mette og Morten. Hun elsker at prøve kræfter med vandrelivets glæder, selv om hun det meste af tiden gør det i sin terrængående kørestol.

Men tag ikke fejl, også Astrid må bruge alle sine kræfter, når hun bliver kastet rundt i stolen i det ofte ujævne terræn, som i dette tilfælde prægede landskabet i det nordlige Sverige.

Det var derfor en kæmpe forløsning, da hendes store drøm om at gennemføre det 110 kilometer lange Fjällräven Classic Sverige gik i opfyldelse. Det skete midt på sommeren efter otte dages strabadser, hvor Astrid og hele teamet omkring hende var ude i fuld længde.

Et hold med smittende humør

Ud over Astrid selv, der er god til at skabe en hyggelig atmosfære omkring sig, bestod hendes Dreamteam af yderligere otte gæve kvinder, hvoraf den ene er hendes mor og de øvrige er Astrids assistenter og venner fra Egmont Højskolen. En ting har de tilfælles: De er alle i besiddelse af et smittende humør med en fantastisk lyst til at gå hele vejen, når Astrid kalder.

Og det gjorde de. Noget af vejen med Astrid på ryggen, mens hun andre steder blot havde brug for støtte til selv at gå nogle få hundrede meter på egne ben. På størstedelen af ruten sad Astrid i en specialbygget terrængående kørestol, der blev skubbet og hevet over den stenede og besværlige rute.

Mor og handyman

Til turen brugte de en nyrenoveret terrængående kørestol, som de var rimelig tryg ved. Dog viste det sig hurtigt, at der var en svaghed ved skubbehåndtaget, men det blev udbedret på Kebnekaise Fjällstation, hvor popnitter blev udskiftet med fire bolte.

For en sikkerheds skyld blev der sendt lidt flere reservedele ud i fjeldet med helikopter, så stolen kunne repareres undervejs, hvis det blev nødvendigt. Og det blev det. Efter en lang strabadserende etape over et pas i 1.100 meters højde, blev stolen så medtaget, at grundkonsollen knækkede og skilte forstykke og bagstykke fra hinanden. Ved hjælp af klatrereb samt et veludviklet handyman-gen fik Mette repareret stolen.

Afslutningen speedet op

Reparationen holdt et langt stykke tid, men en kombination af dårligt vejr med masser af regn og en nødrepareret stol fik holdet til at speede op, så de to sidste etaper blev slået sammen til én. Efter en lang og udmarvende dag betød det til gengæld, at Astrid og hendes Dreamteam var i mål kl. 23.37 på 8. dagen, hvor de fik en fantastisk modtagelse.

- Det var simpelthen så rørende, at så mange mennesker mødte op for at modtage os med pandelamper, klapsalver og positive tilråb, da de hørte meldingen om, at vi var på vej, fortæller Mette Skovbakke.

Og så ventede der ellers Dreamteamet varme bade, tæpper, sandwich og saftevand, inden de kunne gå til ro et langt stykke over midnat med en bevidsthed om, at de var de første, der nogensinde har gennemført Fjällräven Classic Sverige i og med en kørestol.

Det seje hold, der gennemførte Fjällräven Classic Sverige - fra venstre: Mette (mor), Katrine, Katrine Kingo, Maria, Amalie, Nanna, Laura, Sine og forrest Astrid.

Du kan læse meget mere om turen, forberedelserne og nye udfordringer i det næste nummer af medlemsmagasinet CP INDBLIK, der udkommer medio oktober.

Sidst opdateret:
Gå til top Top