På vej mod PL i Rio: Christoffer Vienberg
30. august 2016

På vej mod PL i Rio: Christoffer Vienberg

I alt 21 atleter drager om kort tid til de Paralympiske Lege i Rio, hvor de kæmper om medaljer til Danmark. Fem af deltagerne har cerebral parese, og dem vil vi præsentere i dagene op mod PL-åbningen den 7. september. Den første er Christoffer Vienberg, 22 år og fra Allerød i Nordsjælland.

Christoffer Vienberg deltager i atletikdisciplinen 1500 meter løb. Hans personlige rekord er: 4.20,0 min.

Klub: Blovstrød Løverne

Født i Gladsaxe og opvokset i Allerød, hvor han bor. Student fra Allerød Gymnasium.

Han fik sin landsholdsdebut ved sommerens EM-stævne i Italien, hvor han opnåede sølv på 1500 meter og bronze på 800 meter. Udover EM-deltagelsen var hans hidtil største oplevelse at deltage i en træningslejr i Kenya i februar 2016 – og det var faktisk her, at han blev spottet af en af DHIF’s løbetrænere, som også var med. Efterfølgende blev han testet og PL-godkendt, udtaget til EM og nu er han altså på vej til de Paralympiske Lege i Rio.

Hvordan er dine forberedelser til PL gået?
De er gået ganske fint. Jeg har løbet omkring 100 km om ugen og forberedt mig meget målrettet på at forbedre min teknik, blandt andet har jeg haft meget fokus på at få en længere skridtlængde. Derudover har jeg haft et godt samarbejde med en kostvejleder fra Team Danmark.

Hvad er dit mål?
Jeg er i øjeblikket nr. 4 på verdensranglisten på 1500 meter, så en top 5 placering er mit mål.

Hvad glæder du dig mest til?
At få testet mig selv på højeste niveau indenfor handicapidrætten. Og så selvfølgelig opleve stemningen på det store stadion, ikke mindst åbningsceremonien.

Hvor meget fylder selve oplevelsen i forhold til det sportslige?
Det sportslige fylder mest. Jeg er jo i Rio på grund af sporten, men man skal også huske at nyde det mens man er der. Så det vil jeg forsøge at gøre.

Hvor mange medaljer tror du det danske hold får med hjem fra Rio?
Jeg tror på, at DHIF’s målsætning med 5 medaljer er et realistisk bud.

Foto: Lars Møller

Sidst opdateret:
Gå til top Top