Caspar Eric tildeles årets Michael Strunge-pris
30. august 2016

Caspar Eric tildeles årets Michael Strunge-pris

Sidste år modtog Caspar Eric debutantprisen, og nu fortsætter den talentfulde digter med at blive hædret.

Caspar Eric, der har cerebral parese, modtog den 16. juni årets Michael Strunge-pris for digtsamlingen Nike. Priskomitéen motiverer sit valg bl.a. således:

Caspar Eric formår i digtværket Nike at se hverdagslivet i et mytologisk perspektiv, veksle mellem alvor og humor og indramme livet i det andet tiår af det 21. århundrede med sine præcise og tankevækkende vers om ungdom, kærlighed og handicap. Nike indfrier alle de håb, læseren kunne have efter hans fremragende debut med 7/11 i 2014. Hans svære to’er fra 2015 kommer flot i hus, og læsere i alle aldre må glæde sig.

Prisen overrækkes på eller tæt på Michael Strunges fødselsdag og er på 50.000 kr. Den er siden 2012 blevet videreført af Gyldendal. Samtidig er fundatsen blevet ændret med accept fra stifterne, Michael Strunges forældre.

Hvor hæderen tidligere skulle gives til en lyriker, der var debuteret efter 1986, tildeles den nu »en dansksproget skønlitterær forfatter for dennes anden skønlitterære udgivelse«.

29-årige Caspar Eric har været nomineret til Politikens Litteraturpris for Nike. Og for 7/11 har han både modtaget debutantprisen Bodil og Jørgen Munch-Christensens Kulturlegat og været shortlistet til BogForums Debutantpris.

Michael Strunge-prisen blev sidste år overrakt til Olga Ravn. Blandt de tidligere modtagere er Theis Ørntoft, Sissel Bergfjord, Lars Skinnebach, Morten Søndergaard og Lone Hørslev.

En komité på tre medlemmer vælger årets modtager. Den består p.t. af Anne-Marie Mai, Klaus Høeck, og Tue Andersen Nexø.

Sidst opdateret:
Gå til top Top